Dota 2 The International 10 ödül havuzu rekor sayılara ulaştı

Alparslan Gürlek 27.08.2020 - 13:41
Dota 2 için yapılacak The International 10 turnuvasının ödül havuzu gelmiş geçmiş en büyük espor ödül havuzu oldu ve artmaya devam ediyor.

Dota 2, dünyanın en büyük espor turnuvalarından biri olan The International için ödül havuzu genişlemeye devam ediyor. Bu yılki ödül havuzu şimdiden en kazançlı espor turnuvası olarak rekor kırmayı başardı. Önceki rekor da yine geçen yılki etkinliğin 34,3 milyon dolarlık ödül havuzuydu.

Dota 2 The International turnuvası yine ödül havuzu ile rekor kırdı


Dota 2 geliştiricisi Valve, COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl The International 10 turnuvasını ertelemek zorunda kaldı. Bu gecikme Nisan ayında duyuruldu. Valve henüz yeni bir tarih açıklamadı. Turnuvanın 2020'de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bile belli değil ancak ödül havuzu dolmaya devam ediyor.

Valve Pazartesini günü attığı tweet ile henüz The International 10 için bir tarih belirlemediklerini ve Dota Pro Circuit'in dönüşünü henüz yapamayacağını söyledi. İşte Valve'in Dota 2 The International ve Dota Pro Circuit hakkında attığı bilgilendirme tweet'i:

Dota 2 The International 10 ödül havuzu rekor sayılara ulaştı

"Pandeminin küresel olarak nasıl geliştiğini takip ederken, COVID-19'un öngörülemezliğindeki son artış, henüz TI10 ve DPC için yeni tarihler veremeyeceğimiz anlamına geliyor. Bu etkinliklere geri dönme isteğinizi paylaşıyoruz ve en kısa sürede güncellemeleri duyuracağız".

The International turnuvasının ödül havuzu 9,99 dolar (50 ek seviyenin kilidini açmak için 29,53 dolar veya aynı anda 100 seviye atlamak için 44,99 dolar) olan Dota 2 Mücadele Bileti satışlarıyla finanse ediyor. Bu oyuncuları seviyelerde ilerledikçe oyun içi ödüller ve kozmetiklerle ödüllendiren bir sistem. Bu ürünün satışından elde edilen gelirin yüzde 25'i büyük turnuvanın ödül havuzuna aktarılıyor, böylece oyuncular satın almaya devam ettikçe ödül havuzu da büyüyor.

An itibariyle The International 10 turnuvasının ödül havuzu 34,431,780 dolara ulaşmış durumda. Bu da geçen yıl rekoru elinde tutan 34,3 milyon dolarlık ödül havuzunun hafifçe üstüne çıkıldığını gösteriyor. Yeni ödül havuzu önümüzdeki ayın sonlarına kadar satışlar ile büyümeye devam edecek. Aynı zamanda gelmiş geçmiş en büyük ödül havuzu olan turnuva olma özelliğini de elinde bulunduran The International'in yapılacağı tarih de belirsizliğini koruyor.

Mevcut Mücadele Bileti satışları, 19 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bu da ödül havuzunun büyümeye devam etmesi için bolca zamanı olduğunu gösteriyor. Bütün oyun sektörünü etkilediği gibi COVID-19 sektörün devlerini de bir belirsizliğe sürüklemeye devam ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dota 2 The International 10 ödül havuzu rekor sayılara ulaştı
İlginizi Çekebilir