Dungeons & Dragons için yeni açık dünya RPG oyunu geliyor

Alparslan Gürlek 4.03.2021 - 12:26
Dungeons & Dragons temalı yeni bir büyük bütçeli açık dünya RPG oyunu, eski CS:GO geliştiricisinden gelecek. İşe alımlar başladı.

Dungeons & Dragons, belki de bugünün RPG oyunlarının doğduğu yerdir desek, yanılmış olmayız. Sonuçta RPG oyun türü masaüstü RPG'lerden esinlenilerek geliştirildi ve bu sayede doğdu. Ancak D&D türü için gerçekten başarılı bir AAA oyunu gelmedi, yani henüz. Hidden Path Entertainment ise bunu tamamen değiştirmeyi hedefliyor.

Dungeons & Dragons için büyük bütçeli açık dünya RPG'si yolda

Bugün stüdyo, Dungeons & Dragons serisinde yer alacak AAA, üçüncü şahıs bir açık dünya RPG'si üzerinde çalıştığını duyurdu. Polygon'un da belirttiği gibi, proje için bir dizi iş ilanı yayınlandı. Hali hazırda Hidden Path oyun için yazar, Grafik Programcısı, Teknik Sanatçı gibi dallarda çalışanlarını arıyor. Dungeons & Dragons için gelecek bu yeni açık dünya rol yapma oyunu, görünen o ki henüz geliştirme sürecinin çok başlarında. Ancak geliştirici Hidden Path Entertainment, daha önceki oyunlarından sonra böyle büyük bir işin altından kalkabilecek mi? Göreceğiz.

Hidden Path, Age of Empires II HD Edition, Defense Grid serisi, Counter Strike: Global Offensive gibi oyunlarla kataloğu güçlü bir şirket olsa da, bir AAA oyunun başına oturmaları beklenmiyordu. Özellikle CS:GO stüdyonun en dikkate değer oyunu, ancak geliştirilmesinde Hidden Path'ın gerçek rolü her zaman o kadar net değildi. CEO Jeff Pobst'un yıllar önce Reddit'te açıkladığı gibi "Valve bize CS'yi alıp konsollara getirmek isteyip istemediğimizi sordu ve biz de bu fırsatı kaçırdık. Daha sonra hem PC, hem MAC hem de konsollarda CS:GO üzerinde birkaç yıl çalıştık ve Valve ile birlikte Ağustos 2012'de piyasaya sürdük." Tabi bundan sonra Valve, CS:GO'yu tamamen devraldı.

Dungeons & Dragons için yeni açık dünya RPG oyunu geliyor

Hali hazırda Dungeons & Dragons masaüstü oyunundan esinlenilerek geliştirilen gelecek vaat eden RPG'ler var. Bunların başında Baldur's Gate gibi seriler geliyor. Hem evrenin kapasitesi hem de RPG oyunlarının derinliği açısından seri için gelecek yeni bir AAA açık dünya oyunu, gerçekten oldukça heyecan verici. Yeni iş ilanları proje hakkında daha fazlasını duymak için bir süre beklememiz gerektiğini gösteriyor. Peki sizler bu yeni proje hakında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 12:46
bi 5 senesi var bu oyunun en az
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dungeons & Dragons için yeni açık dünya RPG oyunu geliyor
İlginizi Çekebilir