E-spor, ilerde geleneksel sporlardan daha büyük bir hale gelecek

Furkan Güler 9.01.2018 - 16:04
Doom'un arkasındaki efsane isim John Romero'dan ilginç bir açıklama geldi.

E - spor sektörünün ne kadar büyüdüğü hakkında her gün yeni bir haber çıkıyor. Yapılan ön görüler ve daha sonrasında büyük firmaların bu sektöre yatırım yapması sonucunda e - spor kocaman bir pazar haline geldi. Geride bıraktığımız günlerde Google'ın da bir şekilde yatırım yaptığı e - spor sektörü hakkında Doom ve Quake'in babası John Romero'da bazı açıklamalarda bulundu. Romero yabancı basın ile yaptığı röportajda 90'larda e - spor oldukça zevkli olduğunu ancak League of Legends gibi oyunlar ile sektörün oldukça büyüdüğünü belirtti.

E - spor hakkında John Romero'dan da bir yorum geldi

Ayırca ilerleyen yıllarda geleneksel e - sporun geleneksel sporlardan daha fazla büyüyeceğini belirten John Romero, görünüşe göre e - sporun geleceğinden oldukça umutlu. Ülkemizde de League of Legends sayesinde oldukça fazla takipçisi olan e -  spor için şu anda ironik paralar harcansa da hala kimseler bu bereketli pazarın ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceği hakkında kesin konuşamıyor. Video oyunculuk kulvarından çoktandır ayrılan e - sporun nasıl bir hale bürüneceğini hep beraber göreceğiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2018 00:55
romero mu demiş ? yaw salla o zaman :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2018 17:16
babayı bırakacak bol keseden salla tabi,belli biryerden sonra bayacak kaçarı yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2018 16:29
imkanı yok e-spor oyunlar ile birlikte bölünecek bugün e-spor denilince akla lol dota ve cs go geliyor ama şuan en fazla oynana oyun PUB G,yani e-spor izleyicisi oyuncular,oyunlara göre kalıba giriyorlar,bugün Pub G yarında çıka bir gug G oda der yemişim esporunu gelin rng box açalım,al sana espor=)
Kalan Karakter: 300 Gönder
E-spor, geleneksel sporları geride bırakacak
İlginizi Çekebilir