EA Codemasters'ın kimliğini koruyacağını söylüyor

Alparslan Gürlek 18.05.2021 - 12:35
EA Codemasters satın alımının ardından stüdyonun orijinal kimliğini koruyacağını ve "Bir EA stüdyosuna" dönüşmeyeceğini söylüyor.

Bildiğiniz gibi EA Codemasters'ı Şubat ayında 1,2 milyar dolara satın almıştı ve ardından MCV'ye Birleşik Krallık merkezli yarış oyunu geliştiricisinin benzersiz kimliğini korumasını istediğini söylemişti. Bugün çıktılara bakarak bu durumun tartışılır olduğunu söyleyebiliriz ancak CEO Andrew Wilson, yeni bir açıklamayla bu isteğini doğruluyor.

EA Codemasters için bir "EA stüdyosu olmasını istemediğini" söylüyor

Şirketin CEO'su Andrew Wilson, EA'in 2017'de satın aldığı Respawn Entertainment gibi, Codemasters'ı da benzer şekilde ele alacağını söylüyor.

Wilson, "Respawn'a benzer şekilde, yönelimimiz içeriye girip Codemasters'ı devralmak ya da stüdyoyu başka bir EA stüdyosuna dönüştürmek değil; Yönelimimiz fırsat sağlanması etrafında" dedi."

"Bu sektör tamamen şaşırtıcı, yaratıcı yeteneklerle ilgili. Ve bu inanılmaz yaratıcı yeteneğin telkininde çok az artı görüyoruz. Ancak sektördeki konumumuz sayesinde elde ettiğimiz şeylere erişimlerini sağlamak istiyoruz."

Wilson, EA'in önde gelen IP, teknoloji, pazarlama gücü ve Codemasters'a tam erişim izni verilen dev bir oyuncu ağıyla dolu "harika bir dolaba" sahip olduğunu söyledi. CEO Wilson, "Ve bu konuda düşünme şeklimiz -ve aynı zamanda Respawn ile çalışma şeklimiz- Codemasters'a dolabın anahtarını vermekle ilgili ve o dolaptan gelip ihtiyaçları olanı alabilirler, ancak oldukları gibi kalmaya devam etmeliler çünkü onları özel yapan şey bu" dedi.

EA Codemasters'ın kimliğini koruyacağını söylüyor

EA bu açıklamaları yaparken F1 serisinin yeni oyunu F1 2021 raflarda "EA Codemasters etkisiyle" çoktan yerini aldı. Ayrıca sosyal medya üzerinde dolaşan bir takım görseller yeni F1 oyununda mikro işlemlerin yoğunlukla bulunduğu yönünde bilgiler getiriyor ve bunları duymak hiç hoş değil. F1 ve Dirt gibi önemli yarış oyunları serilerinin geliştiricisi Codemasters'ın EA tarafından satın alındığında oluşan tedirginlik, haklı bir endişe gibi görünüyor. Yine de Codemasters CEO'su Frank Sagnier, EA Codemasters satın alımının onlara pek çok yeni fırsat sunduğunu kabul etti.

"EA, satış ve pazarlama, canlı hizmet uzmanlığı, son teknoloji analitik platformu, EA Play ile hizmetleri açısından çok fazla zenginlik getiriyor. Her bir fırsata erişebildik. Her fırsatı kullanacağımızı söylemiyorum ve harika olan da bu. EA tüm hizmetleri sunuyor ancak bizim için uygun değilse bizi zorlamıyor. İşte bu yüzden EA Codemasters'a ne kadar şey getireceği konusunda kendime çok güveniyorum ve umarım onlar da böyle düşünüyordu. Çünkü onlar bizi, biz de onları dinliyoruz."

Ayrıca Codemasters CEO'su Sagnier satın alımın ardından stüdyonun içeriye bu kadar kolay entegre olmasına şaşırmış durumda ancak, oyuncular F1 2021'in fiyatına daha çok şaşırmış gibi görünüyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2021 09:41
Umarım fifa da yaptıkları gibi oyunu eğlenceli yapalım diye rocket lige çevirmezler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2021 01:01
Tabi ya o fiyata F1 bileti alır yarışlara gidilir. Kendine gel EA!
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Codemasters'ın kimliğini koruyacağını söylüyor
İlginizi Çekebilir