EA Games açık dünya oyunlar için yeni stüdyo kurdu

Alparslan Gürlek 20.05.2021 - 13:04
EA'in açık dünya aksiyon-macera oyunları geliştirmeye adayacağı yeni stüdyosunun lideri, Shadow of Mordor & War geliştiricisi olacak.

Henüz ismi duyurulmayan stüdyo, Shadow of War geliştiricisi başkanlığında EA çatısı altında kuruluyor. EA, eski Monolith Başkan Yardımcısı Kevin Stephens tarafından yönetilen ve kendini açık dünya aksiyon-macera oyunları geliştirmeye adamış yeni bir stüdyo kuruyor.

Yeni EA stüdyosu açık dünya aksiyon-macera oyunlarına adanacak

Stephens, Middle Earth: Shadow of Mordor ve Shadow of War oyunlarının geliştirilmesi sırasında Monolith'i yönetiyordu. Monolith Productions, bildiğiniz gibi bu iki oyunun da geliştirici stüdyosu. Şu anda liderliğini yaptığı Seattle merkezli yeni stüdyo ise EA'in açık dünya macera oyunları alanındaki varlığını genişletmek için tasarlanmış ve yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Henüz bunun yeni bir IP ya da mevcut bir serinin devam oyunu olup olmadığı konusunda resmi bir duyuru yok. Hatta öyle ki, stüdyonun ismi bile belli değil.

Anlaşmanın bir parçası olarak Stephens, EA kıdemli başkan yardımcısı ve eski Monolith başkanı Samantha Ryan ile yeniden bir arada çalışma şansı bulaak. GameIndustry.biz röportajında Ryan, yeni bir Star Wars oyununun stüdyonun projelerinden biri olabileceğini öne sürmüştü.

Shadow of War geliştiricisi yeni EA stüdyosunun başına geçiyor

Ryan "Aksiyon-macera alanı, sektörümüzde ve bizim için EA'de çok önemli bir tür" dedi. "Bu türün oyuncuları ve hayranları çok tutkulu ve aynı zamanda benim kişisel favori oyun türlerimden biri. Yakın zamanda Star Wars Jedi: Fallen Order ile de başarılı olduk ve benzer ilgi alanına sahip daha fazla hayranı eğlendirmeyi çok isteriz" dedi.

"Şahsen, ister Motive'in Star Wars: Squadrons gibi oyunculara hitap eden bir çaba olsun, ister BioWare'in geçtiğimiz günlerde Mass Effect Legendary Edition'da yaptığı hayranların ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan çalışma olsun, takımlarıma yeni oyunculara ulaşmaları için yardım etmeyi seviyorum. Bütün bu çabalar oyunculara ulaşma yeteneğimizi genişletiyor."

Stephens liderliğinde kurulan yeni EA stüdyosu ya da geliştirdikleri proje hakkında henüz çok fazla detay bilinmiyor. Ancak EA'in sonbahar aylarına doğru daha fazla detayı ortaya çıkartması bekleniyor. Peki sizler açık dünya aksiyon-macera türü oyunları seviyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2021 08:53
Star wars satınca yeni mi anladın hikayeli oyunların sattığını kazma, bunca yıldır seni yöneten akılların ben varya...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2021 15:01
günaydın EA uyan da balığa gidelim far cry 7 de ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games açık dünya oyunlar için yeni stüdyo kurdu
İlginizi Çekebilir