Efsanevi oyun geliştiricisi adına kripto para üretilecek

Furkan Güler 23.03.2018 - 10:23
Video oyun dünyasında şaşırtıcı bir olay daha yaşandı.

Video oyun endüstrisinin tarihinde önemli bir yer etmiş olan Nolan Bushnell adına bu sefer de kripto para birimi üretiliyor. Atari firmasında çalışan ve gerçek anlamda video oyunun yanında konsol kavramının temelini atan isim Bushnell, bundan sonra kripto paralar ile yaşatılacak. Kaliforniya'da bir yazılım şirketi olan Vision Tree'nin başlattığı bu kampanyaya diğer firmalar da destek veriyor. Çünkü günümüzde aktif olup aklınıza gelen her video oyun geliştirici ekibi ve dağıtımcının Bushnell'a olan saygısı oldukça fazla. Bushnell Coin adını alan bu kripto para birimi çoktan üretilmeye başlandı. Paranın değerli olup olmayacağını bilmiyoruz ancak büyük kitlenin parayı hatıra olarak saklamak için satın alması bekleniyor.

Nolan Bushnell adına kripto para üretilecek

Diğer bir yandan Bushnell'dan önce Atari'nin de kripto para işine girdiğini belirtelim. Oyuncuları ve kripto para ile yakından ilgilenen kişileri şaşırtan Atari'nin bu hamlesinden sonra EA Games'in de kripto para işine gireceği söyleniyor. Şu anda video oyun endüstrisine yön veren bir firmanın kripto para işine girmesi, video oyun dünyasındaki dengeleri az da olsa değiştirebilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2018 19:04
Ne atarisi arkadaşım, konsol kavramının temelini atan Alman. Utanmasalar kebabın kıvamını arttıranlar da amerikalılar diyecekler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efsanevi oyun geliştiricisi adına kripto para üretilecek
İlginizi Çekebilir