Ekşi Sözlük erişime kapatıldı

Ersin Kılıç 22.02.2023 - 10:07
Ülkemizin en çok ziyaret edilen ve sözlük kavramının en önemli mecralarından biri olan Ekşi Sözlük, BTK kararı ile erişime kapatıldı.

Dün akşam saatlerinde alınan bir karar ile Ekşi Sözlük erişime kapatıldı. Alınan kararın hemen ardından siteye ulaşılıyor olsa da ISS'lere bilgi geçilmesinin ardından an itibari ile siteye Türkiye'den erişim tamamen kapatılmış durumda.

Ekşi Sözlük erişime kapatıldı, açıklama geldi

Ekşi Sözlük erişime kapatıldı

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olan Ekşi Sözlük kapatılması konusunda BTK'dan resmi bir açıklama ise yapılmadı. Sadece "21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023 – 100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" ifadesine yer verildi.

Ekşi Sözlük tarafından ise konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada kapatma kararının kendilerine bildirilmediği ve sebebini bilmedikleri ifade edildi. Bu açıklamada "“merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız.” ifadelerine yer verildi.

Kapatılma kararının sözlükte yer alan ve dezenformasyona sebep olabilecek bir başlıktan dolayı olabileceği tahmin ediliyor. Fakat ilgili başlıklar hakkında yasal süreç almak yerine platformun tamamen kapatılması sansür tartışmalarını da yeniden gündeme getirecek gibi duruyor. 

Ekşi Sözlük erişime kapatıldı
İlginizi Çekebilir