Elden Ring speedrun rekoru kırıldı: 59 dakika!

Murathan Özlü 10.03.2022 - 19:19
Elden Ring speedrun rekoru 59 dakika ile kırıldı. LilAggy 5 kez ölmesine rağmen çeşitli taktikleri birleştirerek oyunu 1 saatten kısa sürede bitirmeyi başardı.

Youtuber LilAggy Elden Ring speedrun rekorunu -şimdilik- kırmayı başardı. LilAggy, oyun içerisindeki çeşitli yöntemleri zekice kullanarak, 5 kez ölmesine rağmen Elden Ring'i 1 saatten kısa sürede bitirdi.

Steam'in en çok beklenen oyunlarından Elden Ring'i çoğu oyuncu yavaşça, dünyasını keşfederek oynamayı tercih etse de speedrun her oyunda karşılaştığımız bir durum.

Elden Ring speedrun rekoru 1 saatin altında

Youtuber ve yayıncı LilAggy'nin kullandığı taktiklerin arasında, oyunda başladıktan 12 dakika sonra oyundaki düşmanlardan Virgin Abductor'un belli bir versiyonuna bilerek ölüp, kendini Volcano Manor'a ışınlattırması var.  LilAggy ayrıca FromSoftware'ın oyuna eklediği ancak oyuncuların kullanması beklenmeyen bazı atlama yöntemlerini de kullanmış.

Elden Ring speedrun rekoru

LilAggy, oyun içerisinde toplam 5 kez, belli bölgelerde ölerek oyunun onu son bulunduğu bölgenin içinde başlatmasını sağlamış. En son aşamada da, Farum Azula bölgesinde doğmayı başararak oyunun sonuna ilerlemiş. Oyuna Samurai ile başlayan LilAggy, ardından Icerit Hatchet sınıfına geçmiş ve bunun sebebini, boss savaşlarında ciddi avantaja sahip olmasına bağlamış:

" Icerit Hatchet'in vurduğu hasar stat değerlerinize göre değil, silahlarınızın ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak arttığı için boss savaşlarında büyük avantaj sağladı."

Güncelleme: Bu haber hazırlanırken, gün içerisinde bu rekorun da kırılarak, Distortion2 adlı Youtube kullanıcısının oyunu 49 dakikada bitirdiğini öğrendik:

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 01:15
distortion2 yt kanalına bir bakın derim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elden Ring speedrun rekoru kırıldı: 59 dakika!
İlginizi Çekebilir