Epic Games Fall Guys geliştiricisini satın aldı

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 21:29
Epic Games, popüler çok oyunculu oyun avcısına dönüşüyor. Fall Guys geliştirici Tonic Games'i de bünyesine katarak kapsamını genişletmeyi hedefliyor.

Epic Games bugün yaptığı bir duyuru ile Fall Guys geliştiricisi Tonic Games Group'u da bünyesine kattığını açıkladı. Çok sevilen ve oldukça popüler hale gelen bütün çok oyunculu oyunları bünyesine katarak ilerleyen devasa bir canavar imajı çizen Epic, aynı zamanda bütün bu oyunlar için aydınlık bir gelecek vaat ediyor. Bir örneğini daha önce Rocket League'de görmüştük.

Epic Games Fall Guys geliştiricisini de bünyesine kattı

Epic Games web sitesinde yaptığı resmi duyuruda "Tonic Games Group'un Epic Games ailesine katıldığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Tonic Games, çok sevilen Fall Guys: Ultimate Knockout'un arkasındaki geliştirme şirketidir" ifadelerini kullandı. Daha önce de Rocket League geliştiricisi Psyonix'i bünyesine katarak oyunun anlık oyuncu sayısını birkaç kat artırmayı başarmıştı. Şimdi ise sıra Fall Guys'a geliyor gibi görünüyor. Epic'in bu kendinden daha küçük şirketleri bünyesine katma hamlesi, Epic Games Store'a da olumlu yönde yansımaya devam edecek gibi görünüyor.

Tonic Games kurucu ortağı ve CEO'su Dave Bailey de Epic bünyesine katılmalarıyla ilgili açıklamada bulundu. "Tonic Games Group'ta sık sık 'herkes kendileri için yapılmış gibi hissettiren bir oyunu hak ediyor' deriz. Epic ile, bizim için yapılmış bir ev bulduğumuzu hissediyoruz. Olumlu etkisi olan, başkalarını güçlendiren ve zamana meydan okuyan oyunları geliştirme ve destekleme misyonumuzu paylaşıyorlar ve biz onların ekipleriyle güçlerimizi birleştirmek için daha fazla heyecanlanamazdık!"

Epic Games Fall Guys geliştiricisini satın aldı

Hali hazırda Fall Guys oynayan oyuncuların ise şimdilik endişelenmeleri gereken bir durum yok. Oyunun tarzı ya da yapısıyla ilgili büyük bir değişiklik ufukta görünmüyor. Epic Games önümüzdeki dönemde oyunu daha fazla platforma getirip daha büyük bir kitleye hitap etmek istediğini söylüyor. Hali hazırda PC ve PlayStation platformlarında yayınlanan oyun yakında Nintendo Switch ve Xbox'ta da yayınlanacak. Oyun ile alakalı aklınıza takılanlar için de hali hazırda bir blog sayfası hazırlanmış durumda, ancak sayfa şu anda bazı sorunlardan ötürü erişilebilir değil. Peki sizce Epic Games'in çok oyunculu oyunlar geliştiren şirketleri bünyesine katması uzun vadede sektöre zarar verir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 11:07
ya salın artık şu firmaları yakında valve hariç tüm firmaları satın alacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games Fall Guys geliştiricisini satın aldı
İlginizi Çekebilir