Epic Games, 14 yaşındaki bir çocuğa hile yüzünden dava açtı

Nagihan Selin İnce 26.04.2018 - 23:28
Hilecilerden herkes nefret eder...

Epic Games, Fortnite'de hile yaptığı iddiasıyla 14 yaşındaki bir çocuğa karşı yasal işlem başlattı. Kayıtlara C.R olarak geçen sanık, "yasadışı olarak" Fortnite'i değiştirmek ve izinsiz ekipmanlar yaratmak için hile kullanmakla suçlanıyor.

Hile yapan çocuk kendini mahkemede buldu

Epic Games'in 14 yaşındaki çocuğa yönelttiği suçlamalar ise "Yönettiği en az iki YouTube kanalı aracılığı ile hile yazılımını kullanmaya teşvik ettiği, reklamını yaptığı ve diğerlerini de hile kullanmaya teşvik ettiği" yönünde. Geçtiğimiz yıl  Fortnite 'den hile yaptığı gerekçesi ile binlerce oyuncu uzaklaştırılmıştı şimdi ise Epic Games durumu bir üst noktaya taşıyarak hakkını mahkeme salonunda arıyor. 

Epic Games ilk başta sanığın yaşını bilmiyor olduğunu dile getirirken çocuğun annesi Epic Games'in 14 yaşındaki bir çocuğu hile yapanların gözünü korkutmak ve başlarına gelecekleri göstermek için kullandığını ve bunun Epic Games'in oyun içerisindeki hilecileri engelleme kabiliyetlerinin sınırlı olmasının yüzünden olduğunu dile getirdi. C.R'nin annesi Epic Games'in oğlunun hile yaptığını kanıtlayamacağını söyleyerek davanın boşa olduğunu söyledi. 

Herhangi bir oyunda hileye başvurmadan önce düşünmek için gerçekten de iyi bir neden olabilir bu dava.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2018 18:21
Bir çocuk hile yapsa ne olacak sanki, diğer oyunlarda sanki hiç kimse hile yapmıyor. Adamlar PS4 kırıyor, oyun kırıyor, item çalıyor, bunlar hile değil mi yani ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2018 15:06
Hileyi bırakmış ticarete donusturmeye başlamış iyi olmuş versinler para cezası bak bakalım bir daha yapıyor mu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2018 01:00
Abartılıyor sanki. 14 yaşındaki çocuğu dava etmekle elinize ne geçecek. Çocuk bu olgun bile değil. Hile yapanları banla gözünün yaşına bakma demek ki zaafın var usta bu konuda ki böyle absürt yöntemler deniyorsunuz.
etemelkuran
etemelkuran 27.04.2018 17:12
O yaşta bi çocuğun bu oyuna erişimi uygun değil. Ailesi çocukların ne haltlar ettiğine dikkat edecek. Oyunlara girip küfür edip hile yapıp ortalığı bozuyorlar.
Maxpayne53
Maxpayne53 27.04.2018 17:09
Zaaf ile ne ilgisi var. Hiçbir yazılım mükemmel değildir. Oyunların özel olarak oyunları korumak için tuttuğu firmaların kırılmaz kırılması çok zor denilen yazılımları bile uzun sürsede kırılıyor. Bir çok ülkenin milyonlarca liralar harcadığı güvenlik yazılımları delinip geçiliyor. Bu konuda yasal bir işlem yoksa. Bu böyle devam edip gidecek. Çocuğun yaşının küçük olması, o yaşta bir çocuğa dava açılması hoş gözükmüyor ama oyunlarda hile yapan kesimin çocunluğa yakını o yaş kitlesi oluyor. Velhasıl emsal niteliğinde bir dava olabilir. Hemen hemen herkes online oynadığı bir oyunda hileciler ile karşılaşmıştır. En basitinden tutun en karmaşığına kadar. Misal online bir sitede okey oynuyorsun çanakda para birikmiş kıracaksın. Adam bir şekilde seni oturduğun masadan attırıyor. Saatlerce oynadığın bir oyundan bu şekilde atılmak hoş olmasa gerek. Aynı şekilde online silah oyunu oynuyorsun adam seni görmeden vuruyor veya ayağından vursada canın hemen bitiyor. Bu senin oynadığın oyundan zevk alamamana neden oluyor. Yaşının küçük olması kötü ama hile yapmaması gerekiyor. Ceza almasını istemeyiz tabi ama ceza almasada hile yapanların gözünü korkutur en azından.
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2018 15:25
şu açıdan bakarsan hapishane veya verilen cezalar suçluların iyi yola dönemesi için değil, normal insanların kötü yola düşmemesi için yapılmıştır. evet bir çocuğa büyük bir dava açmak belki mantıksız görünebilir ama çoğu velet bundan korkup böyle şeyler yaparken 2 kere düşünecek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2018 14:29
İyi olmuş yılanın başını küçükken ezeceksin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2018 00:34
icerigi okumadan mi baslik atiyorsunu
suçlamalar ise "Yönettiği en az iki YouTube kanalı aracılığı ile hile yazılımını kullanmaya teşvik ettiği, reklamını yaptığı
hile yaptigi icin degil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games hile yaptığı için 14 yaşındaki çocuğa karşı dava açtı
İlginizi Çekebilir