Eski Blizzard çalışanı Blizzcon 2010 için özür diledi

Murathan Özlü 28.07.2021 - 12:41
Eski Blizzard çalışanı ve oyun geliştiricisi Greg "Ghostcrawler" Street, Blizzcon 2010 sırasında sarfettiği "cinsiyetçi" ifadeler için özür diledi.

Eski Blizzard çalışanı ve World Of Warcraft geliştiricisi Ghostcrawler, twitter hesabı üzerinden geçmişte sarf ettiği bazı sözler için özür diledi.  Geçen hafta ortaya atılan cinsel taciz suçlamalarının ardından Activision-Blizzard oyun dünyasının gündeminden düşmüyor.

Bu kez konuşan, World Of Warcraft'ta uzun süre oyun geliştiriciliği yapmış olan Greg "Ghostcrawler" Street. Olay, Blizzcon 2010'daki bir Soru-Cevap paneli sırasında bir izleyicinin " Oyuna Victoria Secret kataloğundan çıkmış gibi durmayan" kadın karakterler eklenmesini istediğini söylemesinin ardından oyun geliştiricilerinin cevaplarının cinsiyetçi bulunması.

Eski

Eski Blizzard çalışanı Ghostcrawler pişman olduğunu belirtti

Olaya konu olan videoda J. Allen Brack, suçlamaların odağında olan ve firmadan bir süre önce ayrılan Alex Afrasiabi ve Ghostcrawler cevap veren ekip.  Afrasiabi soruya " Ne tür bir katalogdan esinlenilmiş karakter istersin? Sylvanas (Windrunner)'ı başka türlü hayal edebiliyor musun?" şeklinde cevap veriyor.

Olayın yaşandığı sırada kendisi de masanın geliştirici tarafında oturan Greg " Ghostcrawler" Street, Twitter hesabından konuya ilişkin rahatsızlığını belirtip yaşananlardan dolayı özür dilediği bir gönderi paylaştı.

Eski Blizzard çalışanı Blizzcon 2010 için özür diledi

Ghostcrawler konuya ilişkin yaptığı açıklamada verilen cevabın yanlış olduğunu kabul ederek " keşke farklı bir cevap vermiş olsaydım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Eski Blizzard çalışanı Blizzcon 2010 için özür diledi
İlginizi Çekebilir