Facebook'tan sonra soruşturma sırası Google ve Twitter'da

Ahmet Özçilingir 16.04.2018 - 16:07
Google ve Twitter kurucuları da soruşturma için Amerikan Kongresine bekleniyor.

Cambridge Analytica skandalının ardından, geçtiğimiz hafta  Amerikan senatosunda ifade veren Mark Zuckerberg, tepetaklak düşen Facebook hisselerini yeniden ayağa kaldırmışa benziyor. İfadesi sırasında kendinden emin, güçlü bir görüntü çizen Zuckerberg'in Amerikan milletvekilleri üzerinde de kötü bir izlenim bırakmadığı belirtiliyor. Yatırımcılara da yansıyan bu olumlu hava sonucunda, 10 günde yaklaşık 75 milyar dolar değer kaybı yaşayan Facebook'un hisseleri yeniden yükselişe geçerek, yaşanan kaybın bir kısmı telafi edildi.

Amerika'da gözler Google ve Twitter'a çevrildi.

Facebook'un üzerindeki kara bulutlar bir süre dağılmış gibi gözükse de, Amerikan kulislerinde dolaşan söylentilere göre, hedefte bu sefer Google ve Twitter var. Kullanıcı verilerini, başka (bkz: Cambridge Analytica) firmalarla paylaştığı ortaya çıkan Facebooktan sonra, Twitter ve Google da olağan şüpheli durumuna düştü. Amerikan Senatörü Mark Warner Geçtiğimiz aylarda ifadeye çağrılan Mark Zuckerberg gibi aynı şekilde, Twitter ve Google'ın da bilgi paylaşımı için kongreye çağrıldığını aktardı. Twitter kurucusu Jack Dorsey ve Google'ın kurucusu Sergey Brin'i kongreyle işbirliğine davet eden Senatro Warner, bunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti. 

Twitter'ın, özellikle Google'ın hakkımızda Facebook'tan çok daha fazla şey bildiği su götürmez bir bir gerçek. Adreslerimiz, gittiğimiz mekanlar, anlık konumumuz hatta sevdiğimiz, sevmediğimiz şeyler kayıt altına alınıyor.  Google ve Twitter Amerikan kongresiyle işbirliği yapmayı kabul eder ve davet edilen isimler ifade vermeye giderse, önümüzdeki günlerin oldukça hareketli geçeceğini söyleyebiliriz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gök82
Gök82 16.04.2018 20:06
Takipteyiz... ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2018 17:18
Lan bu insan değil ha. Senatör karşısında konuşması hareketlerine falan bakın, tırsarsınız o derece garip :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook'tan sonra soruşturma sırası Google ve Twitter'da
İlginizi Çekebilir