FarmVille 11 yıllık serüveninin ardından kapanıyor

Alparslan Gürlek 29.09.2020 - 12:06
Facebook'ta oldukça popüler hale gelmiş ve Zynga'yı dev bir şirket haline getirmiş FarmVille, uzun serüveninin ardından kapanıyor.

Facebook üzerinden oyun oynamanın çok popüler ve FarmVille oyununun dünyanın en büyük oyunlarından biri olduğu dönemi hatırlarsınız. İlk kez 2009'da piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra büyük ses uyandıran ve çok oynanan FarmVille için bir devrin sonuna yaklaşıyoruz. Oyun, gelirlerin azalması ve Adobe'un Flash Player desteğini çekmesi ile birlikte akıp giden teknoloji çağında suyun üzerinde kalmayı başaramıyor.

FarmVille Flash Player desteğinin kesilmesiyle oyunculara veda ediyor

Bir neslin alarm kurarak tarlasının olmasını beklediği, tarladaki mahsül çürümesin diye tam saatinde girip toplamaya başladığı efsane oyun... Gerçekten bir çiftliği yönetiyormuş gibi özenle ve hassas şekilde yaklaştığımız oyun. Facebook'ta oyunların popüler olacağının işaretçisi... FarmVille kapanıyor.

Zynga Adobe'un flash player desteğini çekmesi üzerine yaşlı oyunu ahırın arka taraflarına bırakmayı tercih etti. Facebook'un bir oyun platformu olmasını sağlayan efsane oyunlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hem tarayıcı üzerinden oynanıp herhangi bir indirme gerektirmemesi, hem de sosyal medya hesaplarıyla oynanıp harici bir üyelik gerektirmemesinin cazibesi birçok insanı içine çekmişti. Belki siz oynamadınız ancak, çevrenizden oynamış üç kişi sayabileceğinizi biliyorum.

FarmVille 11 yıllık serüveninin ardından kapanıyor

Kısa zamanda o kadar iyi kazandırdı ki, Facebook'un 2011 gelirlerinin yüzde 12'sini FarmVille gelirleri oluşturuyordu. Ne yazık ki Flash Player desteğinin sona ermesi ve tarayıcıların da bu desteği kesmesi sevilen oyunun sonu oluyor. Uzun zamandır neden ayrıca bir bilgisayar/konsol oyunu olarak çıkarılmadığı ise tartışma konusu. Tarayıcıya ve Flash Player'a bağlı kalmadan oynanabilecek ve bu şekilde dahi büyük kitlelere hitap edebilecek bir yapısı olduğunu düşünürsek, Zynga'nın kendi tercihi olduğunu söyleyebiliriz.

FarmVille için oyun içi satın alımlar 17 Kasım 2020 tarihinden itibaren duracak. Artık insanlar para ile oyunda gelişimlerini sağlayacak içerikler alamayacak. Ancak oyun 31 Aralık 2020'ye kadar aktif kalacak. Oyun içi para iadeleri de artık yapılmayacak ancak Zynga FarmVille 2: Tropic Escape'e geçiş yapan oyuncular için bir "Bonus Paketi" sunuyor. Oyunun kapanmasıyla ilgili bütün sorularınız için FarmVille Kapatma SSS -sık sorulan sorular- kısmına göz atabilirsiniz. Sıkça sorulan bütün sorulara ve kapanma nedenlerine detaylıca yer verilmiş.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
FarmVille 11 yıllık serüveninin ardından kapanıyor
İlginizi Çekebilir