Hangi evren burası?FlatOut 3’ün, serinin önceki oyunlarına göre daha hızlı bir oyun olduğunu da söyleyelim. Tabi bunu böyle söyleyince kulağa hoş geliyor, ama çok fazla hızlı. Yani bırakın yarışmayı, trafikte ilerlemek bile şansa bağlı. Yolda düz ilerlerken bile aracınız saçma sapan bir şekilde yoldan çıkabiliyor. Rampalar olmaları gerektiği gibi davranmıyorlar. Bazen aracınız yanınızda rakibiniz olmasa bile patlayabiliyor, rakibinize sertçe çarptığınızda da sadece birkaç çizikle atlatabiliyorsunuz.
Rakiplerimiz için akıllı diyemeyiz. Çünkü “akıl” yerine geçen bir yapay zeka bulunmuyor. Yarışmak yerine birbirine giren araçlar mı dersiniz, durup dururken kenardaki otların içine dalan araçlar mı dersiniz… Hepsi FlatOut 3’te bulunuyor. Bütün bu duruma rağmen garip bir şekilde oyunun fizik motoru mevcut. Ancak bu motor da rastgele sonuçlarla çalışıyor.
Çoklu saçmalamaGelelim bu sanat harikasının(!) çoklu oyuncu moduna. Matchmaking denilen olay, FlatOut 3’te bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Çalıştığında da bir anda ortaya çıkan araçlar, bir anda 100 metre ötenizde beliren rakipler, duvarlardan seken rakipler… Yani tam bir curcuna ortamı. Eğer kaza yaparsanız genellikle boşlukta canlanıyorsunuz ve buradan çıkamadığınız için siz oyundan çıkana kadar rakipleriniz de sizi beklemek durmunda.
Açıkçası bu oyundan daha fazla bahsetmeye gerek yok. Uzak durun. Almayın. Onun yerine para verip alabileceğiniz bir sürü yarış oyunu mevcut. Zaten Xbox 360 ya da PS3’ünüz varsa birçok alternatif oyun mevcut. Hala daha almayı planlıyorsanız ben size ne diyeyim ki?