AzDimension'un korku oyunu The Last DeadEnd 1 Mayıs'ta çıkıyor

Hürkan Çalışkan 30.04.2018 - 16:46
Korku oyunu sevenlere duyurulur.

Azeri oyun geliştiricisi AzDimension, içerisinde korku ve dehşet ögelerini barındıran FPS türündeki oyunu The Last DeadEnd’in 1 Mayıs’ta yayınlanacağını duyurdu. Basın bültenine göre ise oyunun dikkat çeken ana özelliği, hikayenin Old City’de geçmesi oluyor.

Tarihi mekanlar ve korku faktörü bir arada

Old City, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’nün eski kesiminde yer alan bir bölgedir. İçerisinde antik surlar, kuleler, kervansaraylar, camiler ve arkeolojik anıtlar barındıran şehir, binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapıyor. 

Oyunun temeli, zamanında ateşe tapanlar ülkesi Azerbaycan’ın, eski Doğu Zerdüştlük dininin  doğum yeri olduğu düşüncesine dayanıyor. Amerikalı ünlü yazar Dan Brown’un çeşitli eserlerinin, geliştiricilerin kahraman imajını ve oyun içerisinde yer alan çeşitli motiflerin oluşturulmasında etkili olduğu belirtiliyor. 

Oyunun hikayesi ise, uluslararası bir televizyon kanalı için film çekimine yardımcı olmak için ABD’ den kendi memleketine dönen genç bilim insanı Farhad’ın maceralarını konu alıyor. Bu bölgede, eski Zerdüştlük dinine bağlı olarak bazı garip olaylar yaşanıyor ve kahramanımız Farhad, bu olayların nedenini araştırmaya koyuluyor.

Oyunun tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2018 00:18
inşallah iyi bir şey çıkar:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
FPS türü korku oyunu The Last DeadEnd 1 Mayıs’ta geliyor
İlginizi Çekebilir