Game of Thrones'un yıldızlarından Diana Rigg hayatını kaybetti

Özgür Deveci 10.09.2020 - 19:59
Game of Thrones dizisinde Olenna Tyrell karakterini canlandıran İngiliz aktris Diana Rigg, 82 yaşında yaşamını yitirdi.

1961'de yayınlanan The Avengers isimli macera dizisinde ajan Emma Peel olarak televizyon dünyasına sıçrayan ve yıllar sonra Game of Thrones'da Lady Olenna Tyrell karakterine hayan veren, Tony ve Emmy ödülleri sahibi Diana Rigg, 10 Eylül Perşembe günü İngiltere'deki evinde hayatını kaybetti. Rigg, çok sayıda film ve televizyon dizisinde rol almıştı. Oyunculuğa 1957 yılında başlayan kadın aktris, son olarak Game of Thrones dizisinde rol almıştı.

Diana Rigg'in uzun süredir arkadaşı olan oyuncu yönetmeni Lionel Larner, Rigg'in yaşamını kaybetmesiyle ilgili "Kalbimden büyük bir boşluk bıraktı. Diana kendisini tanıyan herkesin hayatını zenginleştiren, harika bir aktris aynı zamanda güzel, nazik ve cömert bir insandı." ifadelerinde bulundu.

Game of Thrones'un yıldızlarından Diana Rigg hayatını kaybetti

Ünlü İngiliz aktris Diana Rigg hayatını kaybetti

Diana Rigg, İngiltere'nin Güney Yorkshire metropolüne bağlı Doncaster kentinde doğdu. Babası Yorkshire doğumlu bir demiryolu mühendisi olan Louis Rigg ve annesi de Beryl Hilda'dır. Rigg, iki aylıkken ailesi Hindistan'a taşındı. Babasının demiryolu idarecisi olarak çalıştığı Hindistan Bikaner'de sekiz yaşına kadar yaşadı ve Hintçe'yi öğrendi. Daha sonra Batı Yorkshire Pudsey yakınlarındaki Fulneck'te bulunan yatılı bir okula gönderildi. 1955-57 yılları arasında sınıf arkadaşları Glenda Jackson ve Siân Phillips ile birlikte Drama Sanatları Kraliyet Akademisi'nde oyunculuk yaptı. Profesyonel tiyatro kariyeri 1957'de York Festivali'nde sahnelenen Kafkas Tebeşir Dairesi oyununda Natasha Abashwilli rolünü canlandırarak başladı.

HBO'nun Game of Thrones dizisine üçüncü sezonla birlikte başlayan ünlü oyuncu, Queen of Thorns olarak da bilinen Lady Olenna Tyrell karakterine hayat verdi. 2013, 2014 ve 2015 yılındaki performansları nedeniyle Emmy ödüllerinde konuk oyuncu olarak aday gösterildi. Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Lady Olenna Tyrell karakteri dışında Doctor Who dizisinde Mrs. Winifred Gillyflower karakteriyle de hatırladığımız ünlü aktris, 1994'te en iyi kadın oyuncu Tony ödülüne, 1988 yılında ise Britanya İmparatorluk Nişanı'na layık görüldü.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2020 00:13
Rest in piece Olenna Tyrell
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 21:17
Allah Rahmet Eylesin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Game of Thrones'un yıldızlarından Diana Rigg hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir