Geliştirici yeni Returnal güncellemesini indirecekleri uyarıyor

Alparslan Gürlek 5.05.2021 - 15:27
Geliştirici Housemarque, yeni Returnal güncellemesini indirecek oyuncuları mevcut turdaki ilerlemelerini kaybetmemeleri için uyarıyor.

Geliştirici Housemarque, Returnal için bugün yayınlanacak yamayı otomatik indirme konusunda oyuncuları uyarıyor. Yayınladıkları bir gönderiyle eğer içinde bulundukları turdaki ilerlemelerini kaybetmek istemiyorlarsa, PlayStation 5'lerinin otomatik güncelleme özelliğini kapatmalarını duyurdular.

Returnal ilerlemenizi kaybetmek istemiyorsanız tabi...

Stüdyo oyunun çıkışının ardından bugün ilk yamayı bu gece Türkiye saati ile 22:00'da yayınlayacak. Ancak öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla, eğer oyunda içinde bulunduğunuz turdaki ilerlemenizi kaybetmek istemiyorsanız PS5 otomatik güncelleme özelliğini kapatmanızı tavsiye ediyor.

Bildiğiniz gibi Returnal rogue-like türünde bir oyun olmasından ötürü oyunculara her öldüklerinde yeni bir turdan ilerlemelerini gerektiren bir oynanış sunuyor. Turlar birkaç saat uzunluğunda sürebileceği için eğer yeni güncellemeyi indirirseniz, mevcut turdaki ilerlemenizi kaybedeceksiniz. Bunun için PlayStation 5 cihazınızın otomatik güncelleme yükleme özelliğini devre dışı bırakmanız gerekecek. Güncellemenin yüklenmesi için oyunun kapanması gerektiğinden ve herhangi bir kayıt sistemi olmadığından, oyununuz kapandığında mevcut turdaki ilerlemenizi kaybedeceksiniz. Bu konuda oyuncular daha önce geliştiriciye bir takım önerilerde bulunmuşlardı.

Geliştirici Returnal güncellemesini indirecek oyuncuları uyarıyor

Tabi geliştirici Housemarque bu şikayet ve önerileri duymuş ancak herhangi bir adım atmamıştı. Oyunun rogue-like türünde bir yapım olmasıyla aslında içerisinde herhangi bir kayıt sistemi bulundurmamasının normal olduğunu söyleyebiliriz. Paylaştıkları Twitter gönderisinde bu konuyla ilgili şunları söylemişlerdi:

"Topluluğu duyuyoruz ve hepinizi seviyoruz. Henüz duyurulacak bir şey yok ancak oynamaya ve yapabildiğiniz kadar mücadelenin tadını çıkarmaya devam edin!"

Returnal geçen hafta PlayStation 5 platformuna özel olarak yayınlandı. İncelememizde de "Metroidvania ve rogue-like türlerini birleştiren ve içerisinde korku unsurlarını da baharat olarak kullanan bir aksiyon oyunu" ifadelerine yer vermiştik. Eğer hala okumadıysanız ve oyunun detaylarını merak ediyorsanız aşağıdaki bağlantıdan incelememize de ulaşabilirsiniz.

Oyun için bu gece yayınlanacak olan güncelleme konusunda uyarıyı tekrarlayalım. Eğer PS5 cihazınızın otomatik güncelleme indirme özelliği aktifse, mevcut turdaki ilerlemenizi kaybetmemek için geçici olarak devre dışı bırakabilir, öldükten sonra yeni bir tura başlamadan indirip yükleyebilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2021 23:55
Ps2 de oynadığım Area51 Oyunundan sonra güzel bi uzaylı temalı Oyun gelmedi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2021 14:54
620 TL = Beyler İnsan mıyız?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2021 10:15
rogue like seven, hele de bullet hell aksiyon seven biriyseniz tek kelimeyle mü-kem-mel oyun. oyunu oynamadan burada ahkam kesen herkese sadece gülümseyerek nanik yapıyorum:D sizin de bir gün olur çok da şey yapmayın:))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2021 07:34
Yorumlar zaten kendi halinde birbirinden anlamsız, oyunda çok daha büyük hatalar var, özellikle kapı açılmama ve çökme sorunları, gelgelelim oyun zaten save yok diyor, rogue-like,gelipte PES'te neden üçlük atamıyoruz demek gibi bir şey save aramak, döngüler bu tarz oyun için çok uzun mesela...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2021 00:28
620 TL bu oyuna verilmez. Yani oyunda ciddi bir yenilik Yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Geliştirici yeni Returnal güncellemesini indirecekleri uyarıyor
İlginizi Çekebilir