Günün bedava yazılımı

Emre Gökberk 3.06.2010 - 12:31
Günün bedava yazılımı
Giveaway of the Day, her gün, normalde ücret karşılığı satılan bir programın veya oyunun bir kopyasını, lisans ve yasal kullanım hakkıyla birlikte elde etmenize olanak tanıyor. Bunun için yapmanız gereken şey, siteden günün yazılımını indirmek ve aktifleştirmek. İndirdiğiniz pakette programın çalıştırılabilir kurulum dosyasıyla birlikte bir de "Activate" adlı dosya bulunuyor. Activate dosyasını çalıştırdığınız zaman, program size bir etkinleştirme kodu (activation code) veriyor. Daha sonra da programınızı normal şekilde çalıştırıp, istendiği yerde bu elde ettiğiniz etkinleştirme kodunu giriyorsunuz.

Giveaway of the Day'in açıklamasına göre sistem hem üreticiye, hem kullanıcıya, hem de Giveaway'e kazandırıyor. Bu yöntemde üreticiler, yazılımlarını daha fazla kullanıcıyla buluşturma amacıyla Giveaway'le anlaşıyor. Kullanıcıların Giveaway'i ziyaret etmeleri, sitenin popularitesini artırıyor. Kullanıcılar ise normalde ücret karşılığı satılan yazılımı, ücretsiz olarak elde etmiş oluyor.

Reklam kampanyası zararsız görünüyor. Kuşkucular için; bugünün ücretsiz yazılımı CuteReminder'ı denediğikten sonra sistemi taradığımızda herhangi bir casus yazılıma rastlamadık. Sitenin forum konularından birinde bir yönetici de sistemin casus yazılım içermediği ve kişisel bilgi toplamadığını belirtmiş. Ancak görüldüğü kadarıyla Activate aracı donanımla ilgili bir miktar bilgi topluyor.

Programlar, deneme sürümlerinde görülen zaman veya özellik kısıtlamalarını getirmiyor, ancak kuşkusuz bazı sınırlamalar var:


*Yazılım ticari amaçlı kullanılamıyor, sadece kişisel kullanım için.
*Yazılımla birlikte ücretsiz teknik servis gelmiyor.
*Gelecekteki güncellemeler ücretsiz olmayabilir.

Kaynak:PcLabs
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Günün bedava yazılımı
İlginizi Çekebilir