Beklenen HL oyunu çıkmayınca mod yapımcıları farklı şeyler deniyor

Mehmet Atilla Turan 2.01.2018 - 18:54
1997'de çıkmış Half-Life 2 tabii ki de!
Gold Source oyun motoru, Half Life 2, Portal ve CS:GO ve Team Fortress 2 oyunlarında kullanılan oyun motorlarının anası olarak kabul edilir. Çok geniş bir yelpazeye sahi olan Gold Source (diğer adıyla goldsrc)'ü en popüler yapan yapım elbette Half Life'dır. Çoğu kişi tarafından bilinen Gold Source Engine'i zaten herkes tek bakışta anlayabilir.

Demake pek mantıklı gelmeyebilir fakat yine de bir şansı hak ediyor

Valve, resmi olarak Half Life'ı Source motoruna kendisi uyarlamıştı ve işe yaramıştı. Fakat Half-Life 2'in Gold Source'e uyarlanması, beklendiği gibi sadece oyunun hayranları tarafından yapılabilecek bir davranış. Anlaşılacağı gibi, bazı aksiyon veya mekanikleri Gold Source'e aktarmak pek de kolay değil. Source'de bir fizik motoru bulunurken, ne yazık ki Gold Source'de bu durum bir hayli az, yani yapılabilecekler bir hayli kısıtlı. Fakat bu mod yapımcıları için bir sıkıntı olarak sayılmıyor. Aşağıda ise yapımcılar tarafından yayınlanan videoyu izleyebilirsiniz.



Videoda da görüldüğü gibi aslında mod üzerinde bir hayli emek bulunuyor. Mod yapımcıların asıl amacı ise "Half Life 2 beklendiğinden daha önce yayınlansaydı ne olurdu?" sorusunun cevabını yaratmak oldu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2018 11:53
Amaç yok ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half Life 2 Gold Source'e uyarlanırsa ne olur?
İlginizi Çekebilir