Halo Infinite patlama sesleri bakın nasıl kaydediliyor

Alparslan Gürlek 15.10.2020 - 13:39
Geliştirici 343 Industries Halo Infinite oyunundaki patlama sesleri nasıl kaydediliyor? Sorusuna yanıt verdi: Gerçek patlamalar, gerçek sesler.

343 Industries tarafından geliştirilen Xbox Series X için duyurulan Halo Infinite için yayınlanan yeni bir video, oyundaki patlama seslerinin nasıl kaydedildiğini açıklıyor. Eğer oyun yeterince ilgi görmez ve Halo serisine sevilen bir oyun olarak katılamazsa üzüleceğimiz tek şey yaşadığımız dünya olacak. Çünkü patlama seslerini gerçek patlamalardan kaydederek kullanıyorlar. Halo Infinite patlama sesleri nasıl kaydediliyor? Sorusunun yanıtı alttaki videoda gizli.

Halo Infinite patlama ses efektleri gerçek patlamalardan kaydediliyor

343 Industries geçen hafta yayınladığı bir video ile yeni oyunları Halo Infinite patlama sesleri ve efektlerinin nasıl kaydedildiğini gösterdi. Videoda görüldüğü üzere birçok yerde birçok farklı şartta oluşturulan patlamalardan kaydedilen gerçek sesler oyunda kullanılıyor. Videoyu izlemeden önce uyarımızı yapalım, kulaklık ile izlerseniz sizi rahatsız edebilecek yüksek patlama sesleri içeriyor. Eğer hoparlör kullanıyorsanız bu videoyu onunla izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Gördüğünüz gibi fragmanda birçok farklı ortamda birçok farklı koşulda patlamalar oluşturularak Halo Infinite patlama sesleri kaydediliyor. Suyun altında, ormanda, açık arazide farklı patlama sesleri kaydediliyor ve bunlar oyunda farklı yerlerde kullanılacak. Daha önce de bildiğiniz gibi uzaylı seslerinin küçük dostlarımız köpeklerden kaydedildiğini paylaşmışlardı.

Bildiğiniz gibi Halo Infinite karmaşık bir yol izleyerek geliyor. İlk kez Xbox oyunlarının tanıtıldığı bir sunumda oynanış fragmanı gösterilmişti ve oyuncular oyunu günümüz standartlarına göre çok yetersiz bulmuşlardı. Bunun üzerine 343 Industries "sağır kulaklara konuşmuyorsunuz, sizi dinliyoruz" diyerek içimize su serpti. Biz de tam sevinmeye başlamışken oyunun 2021 yılına ertelendiği haberleri geldi. Xbox Series X için çıkış oyunu olarak düşünülen Halo Infinite şimdilerde önümüzdeki yılı hedefleyen ve hayranları tarafından tedirginlikle beklenen bir oyun oldu.

Halo Infinite patlama sesleri bakın nasıl kaydediliyor

Ortalık bu kadar karışık olunca "Halo Infinite Xbox One desteği kesilip 2022 yılına ertelenebilir mi?" söylentileri çıkmaya başladı. Geliştirici söylentilerin fazla yayılmasına izin vermeden çıkıp bunlar için de bir açıklama yaptı. Oyunun çıkacağı platformlarda bir değişiklik yapmak gibi bir planımız yok diyerek oyuncuların içine su serpti. Ayrıca oyunun multiplayer kısmının da ücretsiz olacağı biliniyor. Şimdilik oyun ile bildiklerimiz bunlarla kısıtlı ancak önümüzdeki yıla girdiğimizde çok daha fazlasını öğreneceğimizi düşünüyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 13:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo Infinite patlama sesleri bakın nasıl kaydediliyor
İlginizi Çekebilir