Herkes bir DayZ peşinde, Peki ya Rust'ı hiç merak ettiniz mi?

Murat Halilbeyoğlu 15.01.2014 - 11:25
Bu aralar herkes bir hayatta kalma derdinde
Farkettiyseniz iki haftadır sizlere Steam Top 10 listesini sunarken sürekli olarak iki oyundan bahsediyoruz; DayZ ve Rust.

DayZ'yi artık hepiniz biliyorsunuz zaten. Daha alfa aşamasında olup sadece erken erişimi açılmış olsa bile deli gibi satın alınıyor ve oynanıyor. Peki ya ikinci sıradaki Rust?

Rust her ne kadar adını çok duyuramamış olsa da aslında sağlam bir yerden çıkıyor. Oyunu Gary’s Mod'u yapan ekip geliştirmiş. Rust'ta amaç hayatta kalmak. Düşmanlarınız diğer oyuncular ve tüm çevreniz.

DayZ'den bir hafta önce başlayan alfa sürümü ilk iki haftada 150,000 kopya sattı. Şu anda 20 dolar olan oyun demin de dediğimiz gibi Steam'de ikinci sırada.

Herkes bir DayZ peşinde, Peki ya Rust'ı hiç merak ettiniz mi?
"Bizim amacımız ilk önce Steam'de sessiz sedasız çıkıp oradan oyunu yavaş yavaş ilerletmekti" diyor. Facepunch'tan Garry Newman.

"Lakin satışlar çok sağlam gerçekleşti. Hiç beklemiyorduk. Dolayısı ile biraz şok yaşadık ve bu popülasyon yoğunluğu planlarımızı altüst etti. Daha fazla sunucu almak zorunda kaldık ki öncesinde 10 sunucu bize yeter diye düşünüyorduk."
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 14:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Herkes bir DayZ peşinde, Peki ya Rust'ı hiç merak ettiniz mi?
İlginizi Çekebilir