Hideo Kojima'dan Yeni Oyun Physint

Tunay Şahin 10.02.2024 - 23:04
Hideo Kojima, yeni aksiyon-casusluk oyunu Physint ile ilgili ilham kaynaklarını ve projenin hedeflerini açıkladı. Oyun, filmler ve oyunlar arasındaki sınırları bulanıklaştırmayı vaat ediyor.

Ünlü oyun tasarımcısı Hideo Kojima, yedi yıl aradan sonra YouTube'da HideoTube'un yeni bölümünü yayınladı. Bu özel yayında, Kojima kendi geliştirdiği yeni oyun projesi Physint'in ilham kaynaklarını ve bu projenin oyun dünyasındaki yenilikçi hedeflerini paylaştı. Physint, aksiyon ve casusluk türlerini birleştiren, Sony Pictures ile işbirliği içinde geliştirilen bir oyun olarak tanıtıldı.

Hideo Kojima'dan Yeni Oyun Physint: Aksiyon-Casusluk İçin Derin İlham Kaynakları

Kojima, PlayStation State of Play etkinliğinde Physint'i ilk kez duyurduğunda, bu projenin "filmler ve oyunlar arasındaki sınırları bulanıklaştıracağını" vurgulamıştı. Yepyeni HideoTube bölümünde, Kojima 2020 yılında yaşadığı sağlık sorunlarından ve bu zorlu dönemin kendisini nasıl etkilediğinden bahsetti. Kendi hayatı üzerine düşünmek zorunda kaldığı bu süreçte, aksiyon-casusluk türünde bir oyun yaratma fikrine yönelik tutkusunun pekiştiğini ifade etti.

Kojima, Konami ile yollarını ayırdıktan sonra Death Stranding ile oyun dünyasına yenilik getirdiğini belirtti. Ancak, Metal Gear serisinin ardından yeni bir yöne gitme kararı aldı. Kojima, "Dünya çapındaki kullanıcılar, insanlar benden başka bir Metal Gear yaratmamı ve bunun gibi şeyler istiyor," dedi ve artık Metal Gear markasının haklarına erişimi olmadığını, dolayısıyla böyle bir projenin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Physint'in, "gerçeğe yakın grafikler ve interaktif eğlenceye yeni bir bakış" sunma vaadiyle, Kojima'nın yaratıcı vizyonunu bir adım ileriye taşıması bekleniyor. Ancak Kojima'nın halihazırda üzerinde çalıştığı Death Stranding 2 ve yeni duyurulan "OD" gibi projeleri olduğundan, Physint hakkında daha fazla bilgi alabilmemiz birkaç yıl sürebilir.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 23:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2024 23:14
Artık baydı her yerde karşıma çıkıyor. Ve hiç bir oyunu güzel değil...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2024 11:03
Hideo kojima, hideo kojima isimli bir oyun yapsın. Oyunda "bakın ben nasıl oyun yapıyorum ve oyun kahramanı oluyorum"'a dikkat çekilse. Oyun yapan ama film yapmak isteyen bir hideo'nun oyununu yapsın. Oyunun tüm kaplamaları hideo kojima olsun. yeterli derecede göremiyoruz nette kendi yüzünü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2024 10:28
HIDEOTUBE hjadhka ya aşırı troll ya aşırı egoist narsist. Çok büyük işler yapınca normal ama yine de iğreti bi hareket
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sayko911
Sayko911 11.02.2024 14:37
Kojima reis Aaa sağlam bir yapıt yap.Bizde soluksuz oynayak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2024 00:56
Eyvallah, Kojima'yı severiz falan ama bu adam kaç tane oyun yapıyor ve hepsi ne kadar iyi olabilir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima'dan Yeni Oyun Physint
İlginizi Çekebilir