Hogwarts Legacy yapımcısı görevinden istifa etti

Alparslan Gürlek 5.03.2021 - 14:57
Hogwarts Legacy yapımcısı Troy Leavitt, sosyal eşitlik karşıtı videolarının ortaya çıkmasından sonra görevinden istifa etti.

Hogwarts Legacy, beklenildiği üzere bir süredir gerçekleşen sosyal eşitlik tartışmalarından nasibini aldı. Geçtiğimiz günlerde sosyal eşitlik karşıtı ve transfobik tutumlarıyla gündeme gelen yapımcı görevinden istifa etti. Uzun süredir serinin yazarı J.K. Rowling'i hedef alan tartışmalar sıçrayarak oyunun gidişatını da etkiliyor. Elimizden ise herkes için en iyisini ummaktan başka bir şey gelmiyor.

Hogwarts Legacy sosyal eşitlik tartışmaları iyiye gitmiyor

Geçtiğimiz günlerde oyuna transseksüel karakterler oluşturma özelliğinin geleceğini söylemiştik. Bu, aslında serinin yazarı J.K. Rowling ve yapımcısı Troy Leavitt'e bir tepki olarak geliştiricilerin ürettiği bir fikirdi. Şimdi ise transfobik ve sosyal eşitlik karşıtı içerikler ürettiği YouTube kanalı ortaya çıkan Leavitt, Avalanche'daki görevinden istifa etti.

Leavitt, "Oyunun geliştirme ekibi ve WB Games hakkında söyleyecek güzel şeyler dışında hiçbir şeyim yok" dedi. Devamında ise "Yakında YouTube kanalımda bununla ilgili bir video yapacağım" diye yazdı. Bunu takip eden Twitter gönderisinde "Konumumda kendimi kesinlikle güvende hissediyordum. Ancak önümüzdeki videoda açıklayacağım nedenlerden dolayı yine de istifa etme kararı aldım. Mükemmel bir ruh halindeyim, WB ve Avalanche ile ilişkilerimden de çok memnunum" dedi.

Leavitt'in YouTube videoları, "Did You Know Gaming" serisinin arkasındaki isim Liam Robertson tarafından öne çıkarılmıştı. Hogwarts Legacy yapımcısının kanalı için "İnsanların bu projeyi destekleyip desteklememeye karar vermeden önce bilmek isteyecekleri bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. Özellikle Leavitt'in #MeToo hareketini "ahlaki bir panik" olarak tanımladığı "In Defence of John Lasseter" videosuna dikkat çekti.

Hogwarts Legacy yapımcısı görevinden istifa etti

Robertson, Leavitt'in videosunu WB Games'teki çalışanların YouTube tarafında olanları bildiğini fakat hiçbir şey yapmadıklarını söylüyor. "Tabii ki söylediğim hiçbir şeyi onaylamıyorlar, ama en azından bir tür sosyal adalet gündemi zorlamaktansa çok iyi oyunlar yapmakla ilgileniyorlar. Bu yüzden hala umut var" dedi.

Yakın tarihte gelen bir Bloomberg raporu da Hogwarts Legacy üzerine çalışan bazı geliştiricileri konu alıyordu. Söz konusu geliştiriciler yazarın ve yapımcının tutumlarına tepki olarak oyunu daha kapsayıcı hale getirmeye çalışıyorlar. Bunu da oyuna transseksüel karakterler oluşturmamıza olanak vererek sağlayacaklarını düşünüyorlar. Umarız bütün bu tartışmalar dallanıp budaklanmaz ve oyunun gelecekteki sağlığını tehdit etmez. Zira yeni bir Harry Potter RPG oyunu bekleyen birçok heyecanlı oyuncu da benimle aynı korkuyu paylaşıyor.

Hogwarts Legacy yapımcısı görevinden istifa etti
İlginizi Çekebilir