Hogwarts Legacy oyununda transseksüel karakterler olacak

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 22:04
Harry Potter RPG oyunu Hogwarts Legacy, oyuncuların transseksüel karakterler oluşturmasına izin verecek. Emir büyük yerden...

Harry Potter RPG oyunu Hogwarts Legacy için uzun süren tartışmalar sonucunda yeni bir karara varıldı. Özellikle seriyi oluşturan J.K. Rowling'in internet üzerinde azınlıklara yönelik transfobik ve "bağnazca" olduğu iddia edilen tartışmalara konu olmasından sonra, geliştirici ekip daha kapsayıcı olma kararı almış. Avalanche stüdyosundaki geliştiriciler, yönetimi de karşılarına alarak oyunda transseksüel karakterlerin de oluşturulabilmesini sağlıyor.

Hogwarts Legacy oyununda transseksüel karakterler oluşturulabilecek

Geçtiğimiz yıl Rowling, Twitter hesabında transfobik olarak algılanan birkaç yorum yapmıştı ve bu nedenle çok eleştirildi. Bu da başrolleri Emma Watson ve Eddie Redmayne de dahil olmak üzere birçok Harry Potter film aktörünün transseksüel topluluk için desteklerini kamuoyuna duyurmasıyla sonuçlandı.

Geliştiricilerden yazara tepki niteliğinde hamle!

Warner Bros. "Avalanche stüdyosundaki isimsiz kaynaklara atıfta bulunan bir Bloomberg raporuna göre, geliştirici ekibin bazı üyeleri, yazarın yorumlarına yanıt olarak oyunu olabildiğince kapsayıcı hale getirmek için mücadele etti. Sonuç olarak oyuncular, oyuna başladıktan sonra vücut tipine bakılmaksızın erkeksi veya dişil bir ses sahip karakterlerini yaratabilecek. Bunun bir diğer örneğini de Cyberpunk 2077'de görmüştük. Ayrıca bu karakterlerin "büyücü" veya "cadı" olarak yapılan seçimleri, başlayacakları bölgeyi de belirleyecek.

Hogwarts Legacy oyununda transseksüel karakterler olacak

Bloomberg'e göre Avalanche ekibinin bazı üyeleri de oyunun kadrosuna transseksüel bir karakterin eklenmesi için baskı yapıyor. "Projeye aşina olan bazı insanların söylediğine göre ilk başta yönetimden bu konuda bir direnç vardı, ancak şu anda karakter özelleştirmesi oyuna dahil edildi" dedi.

Hogwarts Legacy ile ilgili bir diğer endişe verici olay ise oyunun baş tasarımcısı tarafında gerçekleşti. Troy Leavitt'in feminizmi ve sosyal adaleti eleştiren videolar yayınlayan gerici bir YouTube kanalı işlettiğinin ortaya çıkması ise tam anlamıyla fitili ateşledi. İnternetin bağımsız olarak sahip olunan en büyük video oyun forumlarından biri olan Resetera ise, Hogwarts Legacy başlıklarının, oyunun baş tasarımcısının ve Harry Potter serisinin yazarı J.K.'nın davranışlarının hareketlerinin "bağnazca" olduğu gerekçesiyle yasakladı. Şimdi ise geliştirici ekip tarafından yapılan bu hamle ve oyunun transseksüel karakterler içerek olması, oyunun uzun vadede sağlığıyla ilgili önemli bir adım olabilir. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Habere çok fazla toksik ve tartışma çıkarmaya müsait yorum geldiğinden ötürü yazı yorumlara kapatılmıştır.
Tüm yorumlarınızı neden onaylamıyoruz?

Hogwarts Legacy oyununda transseksüel karakterler olacak
İlginizi Çekebilir