John Carmack, bizi oyunların içine sokacak

Mahmut Saral 6.06.2012 - 14:17
Böylesi görülmedi deniyor

id Software'ın beyni John Carmack, oyunlar ve roketlerden arta kalan zamanında, bir de gözlüklerle uğraşıyormuş meğerse. Daha önce de haberini yapmıştık hatırlarsanız, Doom 3: BFG Edition'ı üç boyutlu oynarken bir prototip gözlük kullanıyordu. Tabii ki kulaklığıyla birlikte. İlk etapta baktığımızda birbirinden bağımsız malzemelerin koli bandıyla birbirine yapıştırılmış hali gibi duruyor bu prototip, ama adı üzerinde zaten; prototip.

John Carmack, E3 fuarında, kapalı kapılar ardında (Hep böyle derler ya hani) Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) teknolojisini tanıttı. Tamamen ekrana odaklandığınız ve adeta sizi oyunun içine sokan bu teknoloji, PCGamer'dan David Boddington'ı bayağı etkilemiş. Öyle ki "Şimdiye kadar gördüğüm en iyi Virtual Reality demosuydu" yorumunu bile yapmış.

Bu cihazın fiyatı 500 dolar civarında olabilirmiş. Tabii üzerinde geliştirmeler sürüyor. Evvela düzgün bir tasarım gerekiyor haliyle. Önümüzdeki bir yıllık dönemde, geleceğin oyun teknolojilerine yeni bir adım gelebilir. Sanırız Carmack, ilk denemeyi de Doom 3: BFG Edition'da yapmak istemiş. Eğer başarı sağlanırsa, sonraki gelecek birçok oyunda böyle teknolojiler görebiliriz.

İlgili röportaj videoları için:

https://www.pcgamer.com/2012/06/06/john-carmack-is-making-a-virtual-reality-headset-500-kits-available-soon-video-interview-inside/

 

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
John Carmack, bizi oyunların içine sokacak
İlginizi Çekebilir