John Carmack, PC kullanıcılarını kızdıracak

Mahmut Saral 8.10.2011 - 07:40
Rage sorunu ve konsollara John Carmack yorumu
id Software'ın yeni geliştirdiği FPS oyunu Rage'in PC sürümünde bazı hatalar söz konusu bildiğiniz gibi. En dikkat çekenler ise, performans ve geç yüklenen kaplamalar yönünde.

id Software'dan yapılan açıklamaya göre, eski sürücülerin kullanılması durumunda zaten böyle bir sorunun yaşanacağı biliniyormuş. John Carmack, "Eski AMD ve Nvidia sürücülerinin kullanıldığında oyunda sorunların oluşacağını biliyorduk, ancak ofiste oyunu test ettiğimizde bir sorun yoktu" diyor. Çıkış günü geldiğinde ise, yanlış sürücüler sebebiyle birçok PC kullanıcısı oyunu sorunlu gördü.

John Carmack, PC kullanıcılarını kızdıracak
Konu hakkında üzgün olduklarını belirten yetkililer, sorunun en kısa zamanda çözülmesi için söz veriyor ve şu sıralar Nvidia ve AMD ile ortak çalışmalar yürütüyor. Oyunun performansını ve grafiksel seçeneklerini artırıcı bir yama da yolda üstelik. Rage'in PC sürümünde, grafiksel ayarlara girdiğinizde çok az seçenekle karşılaşıyorsunuz. İşte bu seçeneklere detaylı yeni eklemeler yapılıp, oyunun görsel performansı üzerine daha fazla seçim yapabileceğiz.

Son olarak John Carmack, bir de PC ve konsollar için minik bir yorum yaptı. Carmack, "PC'yi oyunlar için lider platform olarak görmüyoruz" dedi. Bu ifadenin bazı insanları çileden çıkarabileceğini de belirten Carmack, sonuçta konsol sürümlerinin PC'ye nazaran daha fazla kitleye ulaşabileceğine dikkat çekiyor ve yine de PC kullanıcılarına şunu söylüyor: "Yüksek seviye bir PC, konsollardan yaklaşık 10 kat daha güçlüdür."

Yorumlar 128
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
John Carmack, PC kullanıcılarını kızdıracak
İlginizi Çekebilir