Bu yılın en sağlam dizilerinden biri olan Dark, 2.sezon onayını kaptı

Ersin Kılıç 21.12.2017 - 10:14
Netflix'in övgü toplayan yeni dizisi, 2.sezonu ile geliyor

Dark dizisi sadece bu yıl için değil son zamanlarda izlediğim en başarılı yapımlardan biri olarak beni oldukça etkiledi. Açıkçası sadece birkaç gün önce bitirdiğim diziyi, sindire sindire izledim ve bitmemesi için mümkün olduğu kadar uzun bir zamana yaydım diyebilirim. İşte bu yılın en sürpriz serilerinden biri olan Dark dizisinin 2.sezonu resmen onaylandı.

Peki Dark'ı bu kadar farklı kılan ne?

Hazır 2.sezon haberini vermişken biraz Dark dizisinden de bahsetmek istiyorum. Böylelikle hala izlemeyenleriniz varsa bu diziye bir şans verebilir. Öncelikle Netflix'teki kısa özetine baktığımızda "Bir çocuğun kaybolması, dört aileyi hummalı bir cevap arayışına iter. Bu arayışları, üç nesli kapsayan akıl almaz bir gizemi ortaya çıkarmalarına neden olur." açıklamasını görüyoruz. Bu açıklama aslında sadece ilk bölümün özeti gibi duruyor. Çünkü gizemli bir başlangıç yapan Dark'ın daha sonradan akıl oyunlarıyla dolu bir seri haline dönüştüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.

Dizinin zaten en güzel tarafı da sizi sürekli sorular içerisinde bırakması. Yine de çoğu popüler dizi gibi sizi onlarca soruya boğmuyor Dark. Aksine her bölüm daha önce ortaya çıkardığı soruları cevaplıyor ve beklemediğiniz tarzda bir final ile 2.sezon için kapısını aralık bırakıyor.

Dark'ın sevdiğim bir diğer tarafı da görsel efektler olmadan ne kadar güzel bir dizi çekilebileceğini göstermiş olması. Atmosfer olarak oldukça güzel tonlar kullanılmış ve Almanca'yı benim gibi kaba bulan biri olsanız dahi kısa sürede alışıyorsunuz. Hatta bu diziden sonra nedense o kadar kaba da gelmemeye başladı bana. Farklı zaman dilimleri başta olmak üzere oldukça farklı olaylara değinen 10 bölümlük ilk sezonda taş çatlasa birkaç dakikalık görsel efekt kullanılmış. Neredeyse hiç efekt kullanılmadan da bu tarz bir hikaye anlatılabileceğini kanıtlamış adeta.

Aslında daha fazla konuşup spoiler, yani keyif bozucu içeriklere kaymak istemiyorum çünkü ne dersem diyeyim biraz öyle olmaya başlayacak. Son olarak hala izlemediyseniz ve zaman, gizem unsurları ile ilgili yapımları seviyorsanız Dark'a bir göz atmanız da fayda var.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 13:01
hikayesi güzel ama yönetmenin anlatım biçimi muhteşem. mutlaka izleyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2017 13:43
oldu olacak aynı filmin üçüncü bir fransız dördüncü bir ingiliz beşinci bir Türk versiyonunu çeksin netflix.
MK Okuru
MK Okuru 31.12.2017 20:43
Stranger Things ile yakından uzaktan alakası yok.Sen herhalde diziyi izlememişsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2017 19:34
netflix dizi sektörünü tekelleştirecek gibi artık..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2017 18:49
diziyi Stranger Things'le karşılaştırıyorlar ama alakası yok, o mantıkla Stranger Things'de Stephen King'in It'iyle aynı. Çocukların burada kaybolma nedenleri çok farklı (izleyin görün!!) ve kişisel zevkinize bağlı olarak Stranger Things'den daha fazla beğenebilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2017 18:43
3 günde 10 bölüm izledim, hemen başlayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kaçırmamanız gereken Dark, 2.sezon onayını kaptı
İlginizi Çekebilir