Knight Online'ın başı hilecilerle dertte

Merlinin Kazanı 8.01.2015 - 13:46
NTT Game, davalar ile uğraşıyor.
NTT Game, Knight Online oyununa yönelik hukuki ihlallerle yasal mücadele ediyor. Knight Online oyununda kullanılmak üzere kimi kişilerce yayına ve satışa konu edilen hack ve hile programları Game Cafe'nin başlatmış olduğu hukuki takip ve yaptığı başvurular ile incelemeye alındı.

"Dijital oyunların kodlarının çeşitli yöntemlerle bozulması, haksız şekilde ele geçirilmesi, işlenmesi, değiştirilmesi ve bu şekilde hack veya hile programları üreterek bunların satılması veya dağıtılması hukuka aykırıdır.

Bu eylemler eser sahibin eserinin üzerindeki hakkına tecavüz teşkil eder. Knight Online oyunun private server yayıncıları, hack ve hile yayıncıları aleyhine hem ceza hem de tazminat davaları açılmış ve açılmaktadır. Bir kısmı kısa süre evvel tamamlanan hukuki süreçler neticesinde mahkemeler tarafından çok sayıda yasa dışı içerik barındran web sitesine erişime engelleme kararı verilmiştir.

Bunların arasında hack veya hile sitelerinin yanı sıra private server siteleri de bulunmaktadır. Bu sitelerin sahipleri, işletenleri ve hukuka aykırı içerik paylaşan üyeleri hakkında da ceza davaları ve tazminat davaları açılmaktadır."

Bakalım davalar nasıl sonuçlanacak ve hilecilerin sonu ne olacak?

Knight Online'ın başı hilecilerle dertte
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Knight Online'ın başı hilecilerle dertte
İlginizi Çekebilir