Konami dış kaynaklar konusundaki tutumunu değiştiriyor

Alparslan Gürlek 25.05.2021 - 12:34
Konami, GetsuFumaDen'in de çıkışıyla birlikte dış kaynaklar konusundaki tutumunu değiştiriyor. Bu da, eski Silent Hill söylentilerini destekliyor.

Büyük şirketler harici stüdyolarla oyun geliştirmek konusunda her zaman biraz seçici olmuştur. Ancak Konami, bu seçicilikte belki de en ince eleyen, sık dokuyan şirketti diyebiliriz. Yine de son zamanlarda yaşanan gelişmeler öyle gösteriyor ki artık Konami de dış kaynakları kullanma konusundaki tutumunda değişikliklere gidiyor. Son olarak GuruGuru adındaki bağımsız bir stüdyo ile geliştirip piyasaya sürdükleri GetsuFumaDen oyunundan sonra, işler ileride farklı bir boyuta geçecek gibi görünüyor.

GetsuFumaDen Konami için dönüm noktası mı oluyor?

JPGames ile yapılan bir röportajda, Konami'den GetsuFumaDen: Undying Moon yapmcısı Shin Murato'ya şirketin projede GuruGuru ile ortak çalışmaya nasıl karar verdiği ve Japon firmanın daha fazla eski markasının yeniden yapımı için dış kaynak sağlamayı planlayıp planlamadığı soruldu.

Murato "Çeşitli bağımsız oyunlardan ve bunların nasıl yenilik getirip heyecan verici oyunlar olmayı başardığından sürekli ilham alıyoruz" dedi. "GetsuFumaDen'in bu bağımsız yaklaşımı takip etmek için geri getirmek üzere ilginç bir IP olacağını düşündük ve bu yüzden ekibi iyi tanıdığımız için GuruGuru ile iletişime geçmeye karar verdik."

"Grafik tasarımı için yeni yaklaşımlar araştırıyorlardı ve bu IP'ye çok uygun olacaklarını düşünüyorlardı. Ayrıca GuruGuru ekibinde orijinal GetsuFumaDen oyununun hayranlarının da olması bu konuda çok yardımcı oldu."

GetsuFumaDen: Undying Moon Ukiyo-e sanat tarzını benimsiyor

Bildiğiniz gibi GetsuFumaDen grafik tasarımı olarak genelensek bir Japon sanat stili olan Ukiyo-e kullanıyor ve görsel olarak harika görünüyor. Bu da Konami'nin stüdyoya yaklaşımında ele aldığı kıstaslardan birinin oyunda oldukça başarılı şekilde uygulandığını gösteriyor. Ayrıca Murato "Diğer ortak çalışmalar açısından, lütfen bunun gibi gelecekteki projeleri bekleyin!" dedi.

Konami geçtiğimiz günlerde zamanlama sorunları nedeniyle E3 2021'de yer alamayacağını duyurmuştu. Şirket yine de hali hazırda geliştirme sürecinde olan birkaç büyük oyun projesi olduğunu vurgulayarak önümüzdeki dönemde bazı duyurular için ipucunu vermişti. Son zamanlarda gelen söylentiler, Konami'nin Silent Hill de dahil olmak üzere çeşitli IP'ler için yeni oyunlar üzerinde çalıştığını bildiriyor. Ancak henüz bu konu hakkında resmi bir duyuru yapılmış değil. Şirketin yeni Silent Hill oyunu, dış kaynaklardan yardım alabilir. Aşağıdaki bağlantıdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2021 20:32
rogue like diyene kadar izledim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami dış kaynaklar konusundaki tutumunu değiştiriyor
İlginizi Çekebilir