Konami E3 2021'den çekildiğini duyurdu

Alparslan Gürlek 1.05.2021 - 12:29
Daha önce etkinlikte yer alacağını bildiğimiz Konami E3 2021'den çekildiğini açıkladı. Kilit projelerinin geliştirme sürecinde olduğunu söylüyorlar.

Bu yıl gerçekleşecek olan dijital E3 etkinliğinde Konami ismini ne yazık ki göremeyeceğiz. Konami E3 2021 etkinliğinden çekildiğini açıkladı ancak 'kilit projelerinin' hala geliştirme sürecinde olduğu konusunda ısrar ediyor.

Konami E3 2021'de olmayacak

Japon yayıncı sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada "zamanlama" sorunları nedeniyle artık gösterinin bir parçası olarak sunum yapamayacağını duyurdu. Ancak an itibariyle bir dizi kilit projesinin geliştirme sürecinde olduğunu ve önümüzdeki aylarda güncellemeler sunacağını iddia ediyor.

Konami; Nintendo, Xbox, Capcom, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games ve Koch Media ile birlikte E3 2021 duyurusunun bir parçası olan orijinal şirketlerden biriydi. Dün yaptıkları bir duyuru ile Konami E3 2021 etkinliğinin bir parçası olamayacağını belirtti. Yapılan açıklama şöyle:

"Bu yıl katılamasak da ESA'ya büyük saygı duyuyoruz ve 2021'in büyük bir başarı olacağını biliyoruz. ESA'yı desteklemeye devam edeceğiz ve bu yılki şovda tüm katılımcılar için en iyisini temenni ediyoruz."

Konami E3 2021'den çekildiğini duyurdu

Son aylarda Konami'nin Silent Hill de dahil olmak üzere çeşitli seriler için yeni oyunlar üzerinde çalıştığı bildirildi. VGC'nin bir raporunda şirketin yeni bir Silent Hill oyunu geliştirmek için dış kaynakları kullandığını ortaya koyan bazı ifadelerin yanı sıra, oyun mülklerini lisanslama konusundaki tutumunun yumuşadığını belirten kısımlar da vardı.

Konami'nin patronlarının önemli oyun markaları için dış kaynaklarla çalışmaktan çekindiği artık biliniyor. Until Dawn stüdyosu Supermassive'e önceki Silent Hill oyunları için yeşil ışık yakılmamasını bunun sebeplerinden biri olarak gösterebiliriz. Bununla birlikte son şirket için oyunlar olan Metal Gear Survive ve Contra: Rogue Corps'un oyuncular ve şirket için bir hayal kırıklığı olmasının ardından, şirketin artık büyük serilerinde de dış kaynaklar kullanma konusundaki tutumunun değiştiği söyleniyor.

Silent Hill'e ek olarak, Konami'nin Castlevania ve Metal Gear Solid oyunları üzerinde harici şirketler aracılığıyla çalışmalar planladığı söyleniyor, ancak olası duyurular için hala önümüzdeki birkaç yılın olduğunu düşünüyoruz. Japon devlerinden Konami E3 2021'e katılmayacak olsa da bu yıl gerçekleşecek olan etkinlik hala elinde güçlü isimleri barındırıyor. Sizler de görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 10:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2021 09:59
Konami zaten oyun yapmıyor ki E3 te ne göstericek gelse. Fantastik futbol oyunu pes mi gösterecek :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ragnathor1.4.1
Ragnathor1.4.1 1.05.2021 19:00
isabet olmuş. Sonuçta tek yeniliğin pes'te Napoli ile anlaştığını bir kez daha duyuramazlardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami E3 2021'den çekildiğini duyurdu
İlginizi Çekebilir