Last of Us dizisi oyundan diyaloglar içerecek

Alparslan Gürlek 22.03.2021 - 13:43
Neil Druckmann ve Craig Mazin yaptığı açıklamalarla Last of Us dizisi için oyundan alınmış diyalogların da karşımıza çıkacağını belirtti.

Last of Us dizisi hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. The Last of Us'un arkasındaki yaratıcı isimlerden Neil Druckmann, dizinin oyunu canlı aksiyona nasıl uyarlayacağını açıkladı. Bununla birlikte bazı diyalogların doğrudan oyundan alınacağını da ortaya çıkardı.

The Last of Us dizisi bazı diyalogları doğrudan oyundan alacak

Neil Druckmann, IGN'e verdiği demeçte dizide oyunun olaylarının doğrudan yeniden anlatılmayacağını ve HBO dizisinin bazı bölümlerinin orijinalden büyük ölçüde sapacağını söyledi. The Last of Us dizisi, orijinal oyunun özelliklerini film ve TV'ye uyarlamak için Sony Interactive Entertainment tarafından kurulan bir stüdyo olan PlayStation Productions'un ilk televizyon dizisi olacak. Geçtiğimiz ay Game of Thrones ve Narcos dizisinden tanıdığımız isimlerden oluşan başrolleri belli olmuştu. Pedro Pascal Joel karakterini, Bella Ramsey ise Ellie karakterini canlandıracak. Diziyi oyuncuların orijinal esere uyumu konusunda iyi bir örnek olarak gösterebiliriz.

Bir SXSW röportajı sırasında konuşan oyun yönetmeni ve dizinin yapımcısı Druckmann, kendisinin ve dizi sorumlusu Craig Mazin'in uyarlamayı nasıl geliştirdiğini anlattı. Druckmann "Şovun 1. sezonunun ilk oyunu temel alacağını uzun uzadıya konuştuk" dedi. Kendisi ve Mazin için "hikayenin felsefi temellerinin doğru bir şekilde anlaşılmasının" en önemli unsur olduğunu ekledi.

Last of Us dizisi oyundan diyaloglar içerecek

Druckmann, izleyicilerin muhtemelen oyunlardan bazı diyalogları tanıyacağını söyledi. Ancak hikayede bazı önemli değişikliklerin de yapılacağını belirtti. "Bazen işler birbirine oldukça yakın olur" dedi. "HBO senaryolarında, oyunumdaki diyalogları görmek komik. Bazen de çok daha iyi bir etki için oyundan sapıyorlar çünkü biz farklı bir ortamla uğraşıyoruz."

"Örneğin, oyunda oyuncuyu mekanik konusunda eğitmen gereken o kadar çok şey var ki. Oyunda, bir TV şovunda olması gerekenden daha fazla şiddete ve gösterişe sahip olmalısınız çünkü insanları silah kullanma konusunda eğitmeniz gerekmiyor."

Yapılan bu açıklamalardan sonra oyun ve dizi arasında bazı bağlantı noktaları göreceğimiz aşikar. Fakat söylediklerine göre de Last of Us dizisi belli noktalarda oyundan sapacak, bunun da sebebi ortamların tamamen farklı olması. Bakalım Sony oyunların başarısını diziye nasıl aktaracak? Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

 

 

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 12:08
''Merhaba ben Tommy buda kardesim Joel'' diyalogunu mutlaka koysunlar. Ersin bayilir boyle 10/10 ust duzey yazarliklara... ha birde tam Ellie boyle vurulacakken son saniye birseyler olsun hep kurtulsun tipki part 2deki gibi, oyuna sadik olmali degil mi...he birde golf sopasina 2-3 kelime versinler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 11:35
Last of us 2 rezaletinden sonra beğenmeyen kitle çoğunlukta baya hype ı azaldı bununda
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2021 18:09
Illa bi supriz olacak .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2021 15:01
Lan abudik gubidik sığınmayın şu dizilere days gone 2'yi duyur uncharted 5'i duyur last of us 3'ü duyur
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2021 16:35
? :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Last of Us dizisi oyundan diyaloglar içerecek
İlginizi Çekebilir