Meyers Leonard, ırkçılık nedeniyle Miami Heat takımından atıldı

Alparslan Gürlek 11.03.2021 - 11:03
Meyers Leonard, Warzone yayını sırasında kullandığı ırkçı kelimeden sonra hem FaZe klanından, hem Miami Heat takımından atıldı.

Dün FaZe klanından aynı zamanda NBA oyuncusu olan Meyers Leonard, Warzone yayınında ırkçı söylemlere yer vermişti. Bunun üzerine topluluktan büyük tepkiler toplayan Leonard, hemen ardından bir özür notu yayınlamıştı. Görünen o ki şimdi işler kendisi için hiç iyi gitmiyor. Miami Heat, yayınladığı bir duyuruyla Meyers Leonard'ın "sonsuza kadar takımdan uzak duracağını" söyledi.

Meyers Leonard Warzone yayını sonrası Miami Heat takımından atıldı

Geçtiğimiz günlerde Twitch üzerinden yaptığı bir Call of Duty: Warzone yayınında ırkçı şeyler söylemişti. Özellikle Yahudi topluluğunu aşağılayan bir kelimeyi vurgulayarak söylemesi, büyük tepki almasıyla sonuçlanmıştı. Daha sonra Leonard, Twitter üzerinden bir özür notu yayınlayarak durumu telafi etmeye çalışmıştı. Ancak dün yaptığımız haberde de bahsettiğimiz gibi bu ne kendisinin, ne de FaZe klanının yaptığı ilk ırkçılık. FaZe klanına sonra geleceğiz, ancak Meyers'in özrü kabahatinden büyük. Bu nedenle takımı da aynı şeyi düşünmüş olacak ki, Meyers Leonard Miami Heat takımından "sonsuza kadar" atıldı.

Meyers Leonard, ırkçılık nedeniyle Miami Heat takımından atıldı

Miami Heat takımı, NBA resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Miami HEAT, her türlü nefret söyleminin kullanılmasını şiddetle kınıyor. Meyers Leonard'ın kullandığı kelimeler yanlıştı ve franchise'ımızla ilişkili hiç kimsenin nefret dolu diline müsamaha göstermeyeceğiz. Bunu bir Miami HEAT oyuncusundan duymak, burada çalışanların yanı sıra daha büyük Güney Florida, Miami HEAT ve NBA toplulukları için özellikle hayal kırıklığı ve incitici. Meyers Leonard sonsuza kadar takımdan uzakta olacak. Miami HEAT, araştırmasını yürütürken NBA ile işbirliği yapacak."

Irkçı tavırları sonrasında takımdan kovulan Meyers, galiba artık daha farklı bir kariyer planı yapmak zorunda. Dün sizin de yorumlarda bahsettiğiniz gibi, belki yayıncı olarak kariyerini ilerletmeyi düşünebilir. Tabi bu konuda da kötü bir haber var. Düşenin dostu olmaz derler ya, işte aynen öyle. Miami Heat takımından atılmasından sonra, Leonard ile FaZe klanı da arayı açmış durumda. Bu da FaZe klanının gücünden faydalanamayacağı anlamına geliyor. İşler Meyers Leonard için sarpa sardı. Ancak umarız ki bu, ona ırkçılık yapmaması gerektiğini öğretmiştir. Sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 13:44
Birinci kural hiçbir zaman özür dileme
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 11:59
Miami Heat'ten uzaklaştırma cezası aldı, atılmadı hocam. NBA'in vereceği cezayı beklerken takımdan ayrı kalacağı söylendi. NBA'de işler böyle yürür.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Meyers Leonard, ırkçılık nedeniyle Miami Heat takımından atıldı
İlginizi Çekebilir