Microsoft Epic Games vs Apple savaşına Unreal Engine ile katılıyor

Alparslan Gürlek 24.08.2020 - 13:09
Microsoft da Epic ve Apple arasındaki savaşa Unreal Engine kozuyla katılıyor. Geliştiricilerin yanında duran Microsoft için iOS'ta UE desteği önemli.

Microsoft Epic Games'in, Apple şirketinin iOS geliştirme araçlarına erişimini geçici olarak kaldırma talebine destek verdi. Microsoft'un oyun geliştirici deneyimleri genel müdürü Kevin Gammill, dosyalama sırasında Unreal Engine'in çok sayıda oyun geliştiricisi için kritik bir teknoloji olduğunu ve Epic'in iOS ve MacOS'ta bu teknolojiyi desteklemesini engellemenin oyun geliştiricilerine ve oyunculara zarar vereceğini söyledi.

Microsoft , Epic vs Apple savaşına Unreal Engine kozuyla katılıyor

Epic Games, iOS AppStore'daki sözde "tekelci uygulamalar" konusundaki davasına verdiği yıkıcı yanıtın ardından geçen hafta yasaklama emri için başvuruda bulundu. Apple, Fortnite'ı kaldırmanın yanı sıra, Epic'in tüm geliştirici hesaplarını ve erişimini de sonlandıracağını söyledi. Epic davayı kazansa bile eylemin kendisine onarılamaz şekilde hasar verecek olduğunu, çünkü dava mahkemelerde ilerlerken iOS ve MacOS için Unreal Engine'i destekleyememesinin geliştiricilere zarar vereceğini söyledi.

Microsoft'un bugünkü bildirisi, birçok oyun geliştiricisinin, özellikle de küçük ve bağımsız stüdyoların oyunlarını yapmak için üçüncü taraf motorlara güvendiğini belirterek bu konumu güçlendiriyor. Unreal Engine en popüler oyun motorlarından biri ve Gammill, birçok platformda özelliklerini ve işlevselliğini eşleştirebilecek başka pek motor olmadığını söyledi. Yani Unreal Engine desteği çekildikten sonra iOS için aynı kalitede bir motor bulmanın zor olduğundan bahsetti.

Microsoft Epic Games vs Apple savaşına  Unreal Engine ile katılıyor

Gammill, "Epic'in Apple SDK'sına ve diğer geliştirme araçlarına erişiminin engellenmesi, Epic'in iOS ve MacOS'ta Unreal Engine'i desteklemesini engelleyecek ve Unreal Engine ile oyun geliştiren, inşa eden geliştiricilerin yerine dezavantajlı oyun geliştiricileri yerleştirecektir. Farklı platformlar için farklı oyun motorları kullanarak oyun geliştirmek son derece pahalı ve zor olabilir. Her durumda farklı platformları destekleyen bir oyun motoru kullanmak kadar uygun maliyetli değildir. Sonuç olarak, Microsoft dahil oyun yaratıcıları, birden çok platformu hedefleyen bir oyun geliştirmeye hazırlanıyorlar ve genellikle oyun motorlarını hem sağladıkları işlevsellik hem de bu platformlar için geliştirmeyi destekleme yeteneklerine göre seçiyorlar" dedi.

Apple'ın bu hamlesi sonrasında geliştirme sürecinin ortasındaki projeler önemli maliyetler ve zor kararlarla karşı karşıya kalacak. Çünkü yeni bir motorla baştan başlamak veya gelecekte potansiyel destek kaybını riske atmak arasında seçim yapmak zorunda kalacaklar. Gammill iOS ve MacOS'ta Unreal Engine desteğinin geleceği hakkındaki belirsizliğin bile zararlı olduğunu da ekledi.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
SeveruSnape
SeveruSnape 26.08.2020 01:47
İkinci Huawei vakası yolda gibi....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2020 15:01
Gözünüzü seveyim Apple müşterinin çorbaya attığı tuzun hesabını tutan restoran sahibi gibi firma işletiyor.3 kuruşun hesabını yapıp 2 katı fiyatına ürün satan bir firmadan bahsediyorsunuz.Epic Games'in politikalarına bakın hep kazan kazan.Haklı veya haksız birinin Apple'ın karşısına dikilmesi hoş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2020 14:34
APPLE sonuna kadar haklı bu konuda. Çin'in ortalığı karıştırmak için yaptığı hamleler çok rahatsız edici. Ben olsam direk Fortnite'a engeli basarım Amerika'da mal gibi kalırlar ortada.
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2020 16:12
çok komik ios mağzasındaki oyunların %35 i unreal engine ile yapılan oyunlar sıkıyosa kesin pubg cod filan hepsi yalan olur ios ve macos da oyun devri bitewr kısaca kaliteli oyun bulunmaz iphone larda artık mal mal balon patlatma oyunları olur.....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Epic Games vs Apple savaşına  Unreal Engine ile katılıyor
İlginizi Çekebilir