Microsoft Xbox Series X/S yetiştirebilmek için çok sıkı çalışıyor

Alparslan Gürlek 4.01.2021 - 12:42
Microsoft, hayranların talebini karşılayacak şekilde Xbox Series X/S üretmek için olabildiğince yoğun çalıştıklarını belirtiyor.

Microsoft'un patronu Phil Spencer, Xbox hayranlarının taleplerini karşılamak, yeterli sayıda Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarını üretmek için "olabildiğince sıkı çalıştıklarını" söyledi. Bildiğiniz gibi Microsoft Xbox Series X/S lansmanından itibaren stoklara konsol yetiştirme konusunda sıkıntılar yaşıyor. Aynı konu Sony cephesi için de geçerli. Major Nelson'ın bir Podcast'ine (VGC aracılığıyla) konuk olan Spencer, bu konuda en sık sorulan sorulardan bazılarına yanıt verdi.

Microsoft, Xbox Series X ve Series S yetiştirmek için çok sıkı çalışıyor

Kendisine bazı insanlar tarafından "Neden daha fazla üretmedin? Neden daha erken başlamadın? Neden konsolu daha önce çıkartmadın?" şeklinde soruların geldiğini söyleyen Spencer aynı zamanda bütün bu sorulara yanıt verdi.

"Bu gerçekten fizik ve mühendisliğe bağlı. Biz onları engellemiyoruz, olabildiğince hızlı oluşturuyoruz. Tüm montaj hatları çalışıyor. Geçen hafta AMD'den Lisa Su ile telefondaydım, 'Nasıl daha fazlasını elde ederiz?' diye sordum. Bu özellikle üzerinde çalıştığımız bir şey. Ama konu sadece bizimle ilgili değil, 2020 yılında oyunculuk gerçek özünü buldu."

"Açıkçası, PlayStation 5 de çok kısıtlı tedarikte. AMD ve NVIDIA'nın ekran kartlarına baktığımızda, şu anda oyuna çok fazla ilgi olduğunu ve konsol satışlarının bunun sadece bir göstergesi olduğunu söylüyorum. Oyun satışları bir işaret. Donanım yetersiz, ancak elimizden geldiğince fazla çalışıyoruz. Ekipler inanılmaz derecede bu işe adanmış durumda. Daha fazlasını üretmek için çalışan insanların sabrını takdir ediyorum."

Microsoft Xbox Series X/S yetiştirebilmek için çok sıkı çalışıyor

Spencer aynı zamanda 2020 yılında yeni konsollar piyasaya sürmenin zorluklarına da değindi. "Takımların yaptıklarından inanılmaz şekilde gurur duyuyorum. Konsolları piyasaya sürdük ve keşke daha fazlasına sahip olsaydık. Çok çabuk satılıyor. İçerideki herkes, takımların yapabildiklerinden gerçekten gurur duyuyor."

Aynı zamanda ülkemizde adı çok yaygınlaşmasa da Ubisoft'un abonelik hizmeti Ubisoft+ ile ilgili söylentiler de var. Bunun EA Play ile birlikte Xbox Game Pass hizmetine ekleneceği yönünde çıkan söylentilerin zemini gittikçe güçleniyor. Microsoft Xbox Series X/S'in çıkışıyla ve daha öncesinde elinde tuttuğu oyunlarla popülerliğini git gide artıran Game Pass hizmetinde Ubisoft oyunlarını da görebileceğimizin işaretleri bunlar. Şimdilerde bir video oyunu editörü, Ubisoft'un 2021 sonlarında Game Pass hizmetine katılacağını "duyduğu şeylere dayanarak gerçek olma şansının güçlü olduğunu" belirtti. Game Pass kütüphanesi gerçekten oyuncular için bir fiyat/mutluluk ürünü oldu diyebiliriz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2021 04:26
Benim gibi Xbox sahibiyseniz İngilizceniz çok iyi değilse. İster gamepass olsun ister bütün xbox üzerinde çalışan oyunlar olsun toplam 8 tane türkçe oyun var ve bunların 3 ü dışında çöp. Türkçe yama kurulmuyor. Oyunları anlamadan oynarsınız. Sony en azından çoğu oyuna türkçe dil desteği sunuyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2021 04:22
Ayrıca ps5 oyunları çok pahalı 800 tl ye varan fiyatları var ama ps4 deki çıkalı çok olmamış exclusive oyunları internetten 75/200 tl arası fiyatlara bulabilirsiniz. Güncel çıkmış oyunlardı da indirime girmesini bekleyip alabilirsiniz. game passde deki oyunlar bunlarla kıyaslanamaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2021 04:16
Xbox series x sahibiyim. Game Pass ve performans farkı yüzünden xbox tercih ettim pişmanım. Performans farkı beklediğim kadar olmadı hatta çoğu oyunda ps5le kafa kafaya. En iyi oyunları araştırdığımda çoğunun ps exclusive olduğunu fark ettim ve türkçe hatta dublajlı. Xbox da türkçe oyun hiç yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2021 15:01
Boşuboşuna ne ps5'i yetiştirmeye çalışın ne series x'i nede 3090 ekran kartını ,,,bi kere bu alt yapı değişecek halen çizgi-film halen yapay plastik kaplamalar halen anime karakterler yani ortada çağ atlatıcı realistik oynatabilen donanım yok native 4K 60 fps halen yok ray tracing açık 30 fps çöp
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 4.01.2021 18:26
Türkiyedeki Xbox'ları geri çekebilirler. Youtuberlara bedava verdikleri haricinde alan görmedim.
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2021 10:09
Yav sen kimsin ki milletin alıp almadığı ile igili konuşuyosun? Milleti evindemi yaşıyosun nedir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Xbox Series X/S yetiştirebilmek için çok sıkı çalışıyor
İlginizi Çekebilir