Netflix'in yeni animasyon filmi Bir Ay Masalı yayınlandı

Özgür Deveci 24.10.2020 - 00:45
Glen Keane imzasını taşıyan ve Audrey Wells'in senaryosunu kaleme aldığı Netflix yapımı animasyon filmi Bir Ay Masalı yayınlandı.

Glen Keane imzasını taşıyan ve Audrey Wells'in senaryosunu kaleme aldığı Netflix yapımı animasyon filmi Bir Ay Masalı yayınlandı. Filmde annesinin anılarından güç alan yetenekli Fei Fei, efsanevi Ay tanrıçasının varlığını kanıtlamak için Ay'a gidebileceği bir roket yapar. Bu göz kamaştırıcı animasyon müzikali, antik Çin Ay Tanrıçası masalını Oz benzeri bir fantastik dünya ile yeniden işliyor.

Beauty and the Beast ve Oscar ödüllü Kobe Bryant kısa animasyon filmi Dear Basketball gibi filmlerde rol alan usta animatör Glen Keane tarafından yönetilen filmin yapımcılığını Gennie Rim ve Peilin Chou üstleniyor. Filmin seslendirme kadrosunda ise Cathy Ang, Phillipa Soo, Ken Jeong, John Cho, Ruthie Ann Miles, Sandra Oh, Robert G. Chiu, Margaret Cho ve Kimiko Glenn gibi başarılı isimler yer alıyor. Tamamen Asyalı bir oyuncu kadrosuna sahip olan yapım, senarist Audrey Wells'in son filmi oldu. Filmin prodüksiyon aşamasında bir taraftan kanserle savaşan Wells, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Netflix'in yeni animasyon filmi Bir Ay Masalı yayınlandı

Netflix'in yeni animasyon filmi Bir Ay Masalı yayınlandı

Yapımında Çin mitolojisinden esinlenilen Bir Ay Masalı, efsanevi Ay Tanrıçası’nın gerçek olduğunu babasına kanıtlamak isteyen 13 yaşındaki Fei Fei isimli genç bir kızın başından geçen olayları konu alıyor. Ay Tanrıçası ile tanışmayı hayal eden Fei Fei, efsanevi Ay Tanrıçası'nın varlığını herkese kanıtlamak için bir roket inşa ederek Ay’a doğru bir yolculuğa çıkmayı planlar.

Komedi, müzikal ve dramın bir karışımı olan bu animasyon filminin müzikleri Steven Price tarafından bestelendi ve Christopher Curtis, Marjorie Duffield ve Helen Park'ın şarkılarıyla seslendirildi. John Kahrs'ın (The Incredibles) ortak yönetmenliğini, Audrey Wells'in de (The Hate U Give) senaryosunu yazdığı Over the Moon, Abominable'ın arkasındaki Pearl Studio tarafından yapılıyor. Glen Keane imzalı müzikal animasyonun İngilizce seslendirme kadrosunda Cathy Ang, Phillipa Soo ve Ken Jeong yer alıyor.

Son olarak filmin Türkçe dublajlı fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2020 21:00
Tam bir sinema animasyon şöleni ! Gayet güzeldi..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in yeni animasyon filmi Bir Ay Masalı yayınlandı
İlginizi Çekebilir