Nintendo mobil tarafta 3DS'ten daha fazla kazanıyor

Furkan Güler 27.07.2017 - 10:41
Nintendo'nun eli mobil tarafta gün geçtikçe daha fazla güçleniyor.
El konsolu pazarının lideri Nintendo hakkında ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Hali hazırda Switch'in satış rakamları konusunda yüzü gülen Nintendo, 3DS'in aksine mobil oyunlardan daha fazla para kazanıyor. Pokemon GO ve Super Mario Run'dan toplam 110 milyon dolar kazandığını açıklayan başarılı firma, 3DS oyunlarından aynı finansal yıl içinde toplam 105 milyon dolar kazandı.

Tabii ki 3DS'ten de kazanılan paranın az olduğu söylenemenez ancak daha fazla uğraş ve emeğin daha az para getirmesi firmayı belli radikal kararlar almaya itebilir. Yayınlanan istatistiklerin ardından Nintendo'nun mobil pazara daha fazla yatırım yapabileceğini varsayabiliriz. Zaten firma geride bıraktığımız aylar Nintendo klasiklerini mobil cihazlar için getirebileceğini açıklamıştı.

Nintendo mobil tarafta 3DS'ten daha fazla kazanıyor
Aslına bakarsanız bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Kojima ile kanlı bıçaklı olan Konami, yaşadığı finansal kriz sırasında mobil tarafa oyun geliştirmenin kendileri için daha yararlı olacağını açıklamıştı. Her ne kadar video oyunlar ile içli dışlı olan kesim bu tip haberlere kızsa da, gelecekte firmaların mobil pazara istemeden de olsa daha fazla yöneleceğini tahmin ediyoruz. Koskoca Uncharted 4'ün yapımcısına 60 milyon kazandırdığı, diğer tarafta ise sadece tek dokunuşla oynadığınız basit bir Mario oyunun 81 milyon dolar kazandırdığı endüstride geliştiriciler maalesef pek mutlu değil.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2017 11:26
Mobil için adam akıllı bir pokemon oyunu çıkarsınlar parayı kırarlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo mobil tarafta 3DS'ten daha fazla kazanıyor
İlginizi Çekebilir