Nintendo Online detayları belli oldu, peki Türkiye'de olacak mı?

Ersin Kılıç 8.05.2018 - 14:51
Nintendo online servisi nihayet hayata geçiyor

Konsol oyuncuları, özellikle multiplayer oyunları oynuyorsa bildiğiniz gibi online servislere bir miktar ücret ödemek zorunda. Tabi online oyun dışında bedava oyunlar ve farklı avantajları da beraberinde getiriyor bu servisler. İşte bu konuda uzun süredir adım atmayan Nintendo ise geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış ve sonbahar aylarında online servislerin açılacağını duyurmuştu. İşte Nintendo Online'ın detayları sabah saatlerinde belli olmuştu.

Nintendo Online ne kadar olacak?

Bedava Nes oyunları, sesli chat ve kayıt yükleme gibi seçeneklere sahip olan Nintendo Online için şu anda Amerika fiyatı verilmiş durumda. Muhtemelen bu fiyatlar aynı rakamlar ile euro olarak  Avrupa'ya da yansıyacak.

Nintendo Online kaç para olacak? Türkiye servisi olacak mı?

Tabi bu özellikler ve fiyatın açıklanmasından sonra akıllara Nintendo Online'ın Türkiye ayağı geliyor. Cdmedia bünyesinde Türkiye'ye resmi olarak girecek olan Nintendo'nun ülkemizde özel bir fiyatlandırma ya da online servis açıp açmayacağı henüz resmi olarak belli olmadı. Şahsen böyle bir ihtimalin olacağını düşünmüyorum ama umarız ilerleyen dönemlerde Nintendo'nun ülkemizde gerekli ilgiyi görmesi ile bu adımlar da atılır. Çünkü Cdmedia, retrail olarak tabir edilen, yani kutulu ya da fiziksel ürünlere odaklanan bir firma. Bu bakımdan en azından ilk aşamada Avrupa Online servislerini ve doğal olarak euro fiyatını kullanacağız gibi duruyor. 20 Eylül'de açılacak servisin fiyatı ve genel özellikleri ise şu şekilde;

- Aylık ücret 3.99$ olacak. Üç aylık ücret 7.99$, 1 yıllık ücret ise 19.99$ olacak. Ayrıca aynı konsoldan farklı hesaplar için aile üyeliğinin yıllık fiyatı da 34.99$ olarak açıklanmış.

- Sisteme katılan oyunculara NES oyunları bedava olarak verilecek. Sayıları ilerleyen dönemlerde artacak olan bu oyunların içerisinde Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. ve Tennis bulunuyor. Ayrıca bu oyunlardan bazılarına online özellikler eklenecek.

- Oyun kayıtlarınızı artık online sisteme yükleyebileceksiniz.

- Sistemin en önemli özelliklerinin başında tabi ki online oyun oynama geliyor.

- Tüm bu özellikler dışında Nintendo'nun bazı uygulamalar sunacağı da belirtilmiş. örneğin akıllı telefonlar için Switch Online uygulaması olacak ve dilerseniz bu uygulamadan sesli sohbete ya da mesajlaşmaya katılabileceksiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 18:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2018 15:05
Ürünün kendi kaç k olacak bi göremedik gitti. 5k mı 6k mı? Oyunlar 500tl mi ne olacak?
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 04:10
Bir sey diyimi soyledigin fiyatlar standart olucak bunlarada alisilacak insanlar aci ama gercek
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2018 20:28
konsol 1900 olacak oyunlar muhtemel 300 tl min
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2018 18:04
ya birisi bana söylesin lütfen japon firma ülkeye aracı olmadan kendi direkt olarak giriş yapıyor ve dolar üzerinden hiçbir özel fiyatlandırma yapmadan satışa çıkıyor bütün ürünleri,kafayı yiyeceğim lütfen almayın gözünüzü seveyim kim olursa olsun özel fiyatlandırma isteyin yoksa oyunlar 500 TL :SSS
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Online kaç para olacak? Türkiye servisi olacak mı?
İlginizi Çekebilir