'Nintendo Switch Pro' Nvidia DLSS destekleyebilir

Alparslan Gürlek 23.03.2021 - 14:14
Son zamanlarda oldukça artan söylentilerle gündeme gelen Nintendo Switch Pro sürümünün Nvidia DLSS teknolojisini destekleyeceği de rapor edildi.

Nintendo Switch Pro sürümü son zamanlarda gittikçe güçlenen bir söylenti haline geldi. Switch'in 4K destekleyecek ve daha büyük bir ekranla yayınlanacağı söylenen Pro sürümü, şimdi de Nvidia DLSS teknolojisiyle gündemde. Gelen yeni raporlar Nintendo'nun gelişmiş yeni konsolu hakkında gittikçe detaylı bilgiler sunmaya başladı.

Nintendo Switch Pro, DLSS destekleyecek

Bloomberg'den gelen yeni bir rapor, Switch'in bu yıl sonlarında piyasaya sürüleceği söylenen gelişmiş bir sürümüyle ilgili daha fazla detaya yer veriyor. Rapora göre Switch Pro, NVidia yongasını benimseyecek ve yeni yonga setiyle birlikte daha iyi bir CPU ve artırılmış bellekle piyasaya sürülecek. Aynı zamanda geliştirilmiş grafiklerle daha iyi işleme gücüne sahip olacak. Ayrıca Nvidia DLSS teknolojisini de destekleyeceği söyleniyor.

Nvidia DLSS teknolojisi, RTX grafik kartlarına özel bir teknoloji ve oyunların çözünürlüğünü artırmak için yapay zeka kullanıyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklerde kare hızını 60'a sabitleyerek kalite ve performans dengesini sağlıyor. Eğer hala okumadıysanız Ray Tracing (Işın izleme) ve DLSS hakkındaki bilgilendirici yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Daha önce Nintendo Switch Pro için OLED ekranla donatılacağı ve bu anlamda daha güçlü olacağı bilgilerini paylaşmıştık. Bazı kaynaklara göre bu yeni panel televizyonlarla eşleştirildiğinde 4K çözünürlüklü grafikleri de destekleyecek. Bunlar henüz resmi bir duyuru olmadan söylenti olarak kalsa da konsolun rekabetten düşüyor olması Nintendo'yu böyle bir hamleye zorluyor olabilir.

'Nintendo Switch Pro' Nvidia DLSS destekleyebilir

Söz konusu bu yeni OLED paneller, Switch'in mevcut ekranıyla mukayese edildiğinde daha az pil tüketecek. Display Consultancy DSCC'nin kurucu ortağı Yoshio Tamura, bu konuyla ilgili daha önce bazı açıklamalarda bulunmuştu. Switch Pro ile ilgili haberimizi okumadıysanız, bazı ayrıntıların sizi orada beklediğini söyleyelim. Ayrıca ilerleyen süreçte ışın izleme ve yüksek çözünürlükle Nintendo oyunlarının nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olmak için Zelda'nın 8K ışın izleme ile kaydedilmiş videosunu da buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Nvidia DLSS nedir?

Türkçe olarak "Derin öğrenme destekli süper-örnekleme teknolojisi, yapay zeka yardımıyla orijinal düşük çözünürlüklü görüntülerin daha yüksek çözünürlüklü görüntüsünü oluşturmak için kullanılıyor. Oyunlarda yüksek çözünürlükte performans artışı sağlayan bu özellik, Nvidia tarafından geliştirildi ve RTX serisi kartlarda çalışıyor. Nintendo Switch Pro sürümünde de olacağı söyleniyor. Gelişmeleri yakından takip ederek sizlere en hızlı şekilde ulaştırmaya çalışacağız.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 18:55
nintendo oyunları 4k olsa ne olur Dlss olsa ne olur eğlencelik küçük oyunlara sahip bir konsol ne e-spor nede AAA oyun oynamak mümkün bu cihazda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
'Nintendo Switch Pro' Nvidia DLSS destekleyebilir
İlginizi Çekebilir