Nioh 2 PC sürümü performans sorunlarıyla konuşuluyor

Alparslan Gürlek 8.02.2021 - 13:26
İlk kez 5 Şubat'ta PC platformuna gelen Nioh 2, Steam incelemelerinde hatalarıyla konuşuluyor. Oyunun PC portu bazı sorunlara sahip.

Steam platformuna 5 Şubat tarihinde gelen Nioh 2, bildiğiniz gibi daha öncesinde PlayStation 4 için çıkmıştı. Konsoldan PC'ye ve PC'den konsola geçiş yapan oyunların tamamında görebileceğimiz gibi bu oyunda da bazı sorunlar baş gösterdi. Steam üzerinden oyunu oynayan kullanıcıların bazıları performans sorunundan yakınırken, bazıları da oyunu klavye ile oynayacaklar için asla önermediklerini söylüyorlar. İncelemelerin çoğu pozitif olsa da bu tarz sorunlara parmak basan yorumlar da bulunuyor.

"Nioh 2 PC sürümünü klavye ile oynayacaksanız, almayın"

İlk günlerde Nioh 2 için Steam'de "karışık" olan incelemeler şu anda çoğunlukla pozitif olarak karşımıza çıksa da, bazı kullanıcılar önemli hatalara değiniyorlar. Ekranda bazı işlemleri gerçekleştirmek için basmanız gereken tuşların referansları, kontrolcü bağlı olmasa bile kontrolcü butonlarını gösteriyormuş. Bu da klavye ile oynayan oyuncuların, hangi tuşa basmaları gerektiği konusunda herhangi bir şekilde bilgilendirilmemesi anlamına geliyor. Bir kullanıcı "Sorun şu ki, bu oyun bir sürü kombo, özel formlar, gizli yetenekler ve ritmik düğme basışları ile 'uygun' bir aksiyon oyunu" diyerek bu türlü bir sorunun oyunda neleri etkilediğine değinmiş. Devamında (PCGN Aracılığıyla) "Bu nedenle, bir butonun nerede olduğunu bilmemek oldukça büyük bir sorun. Daha da kötüsü, denetleyicilerde görünen pek çok tuş kombinasyonu, fare ve klavye için tek tuşa basmakla halloluyor. Oyunun sizden ne yapmanızı istediğini anlamak için, ezberleyene kadar tuş kombinasyonlarınıza dönüp bakmanız gerekecek" diyor.

Nioh 2 PC sürümü performans sorunlarıyla konuşuluyor

Başka bir oyuncu ise yine "Temelde Nioh 2 iyi bir oyun fakat şu anda bunu tavsiye edemem. PS4'te uzun süre oynadım ve gerçekten iyi gitti ancak PC versiyonu tatsız. Kesinlikle dikkatsizce işlenmiş. Özellikle Nioh gibi bir oyunda FPS düşüşü olmamalı. Intel i9 9900k, 1080Ti, 16 GB RAM ve bir SSD'ye sahibim fakat hala 1080p'de fps düşüşleri yaşıyorum" şeklinde oyundaki performans sorunlarından bahsediyor.

Aynı zamanda Nioh Collection, PS5'te de artık mevcut. Oyunun son nesil konsollarda herhangi bir sürümüne zaten sahipseniz, yeni nesil konsollara ücretsiz yükseltme yapabileceğinizi de söyleyelim. Ayrıca geliştirici Team Ninja, 2021'de birkaç yeni proje duyuracağını da söylemişti ve Nioh 2 yönetmeni Fumihiko Yasuda bu nesilde bir açık dünya oyunu denemeyi umuyor. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 16:09
Bnde oynadım nadir de olsa var fps düşüşü fakat baltalamıyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nioh 2 PC sürümü performans sorunlarıyla konuşuluyor
İlginizi Çekebilir