Overwatch Mccree'nin adı silindi

Murathan Özlü 16.08.2021 - 15:04
Overwatch Mccree'nin adı topluluk içinde "silindi". Turnuva spikerleri artık karaktere adıyla değil sıfatıyla hitap ediyorlar.

Yaklaşık 1 aydır oyun gündeminden düşmeyen Activision-Blizzard haberlerinin ardından Overwatch McCree'nin adı, community arasında "silinmiş" gibi gözüküyor. "Overwatch League" sunucuları, Blizzard içerisindeki "Cosby Suite skandalı"nın ortaya çıkmasının ardından firmadan ayrılan Diablo 4 baş tasarımcısı Jesse McCree'nin adını verdiği Mccree karakterine artık yalnızca "Kovboy" diyorlar.

Overwatch McCree "kovboy" oldu

Overwatch'un sembol isimlerinden McCree, Blizzard'ın adının karıştığı taciz iddialarının kurbanı oldu. Overwatch oyuncu topluluğunda, karakterin adına yönelik yükselen tepkilerin hatta karakter adının değiştirilmesine dair taleplerin ardından bazı Overwatch sunucuları çareyi, McCree'nin adını değil "sıfat"ını kullanmakta buldu. Oyuncular, son dönemlerdeki maçlarda sunucular Brennon 'Bren' Hook  ve Josh 'Sideshow' Wilkinson'nın "McCree" adını kullanmaktan kaçındıklarını fark ettiler.

Overwatch Mccree'nin adı silindi

Bu detayın dillendirilmeye başlamasının ardından bir başka Overwatch sunucusu Mitch 'Uber' Leslie'de olaya destek verdiğini ifade etti. Olaya konu olan sunucular verdikleri röportajda karakterin adını söylemeyi kesmelerinin, kendi aralarında verdikleri bir karar olduğunu ve bu konuda Blizzard'dan resmi bir talep gelmediğini ifade ettiler.

Blizzard topluluğu, Blizzard'ın McCree'nin adını değiştirmesini, karakterin ölerek oyundan çıkarılmasını veya McCree'nin gerçek değil takma adı olduğunun açıklanmasını talep ediyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 04:59
Yazıyı okudum ama McCree isminde ne sorun var anlamadım
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2021 07:48
Onu anladım gene de saçmageldi
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 10:09
Taciz iddalarına karışan kişinin ismi. O yüzden de millet değiştirilmesini istiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overwatch Mccree'nin adı silindi
İlginizi Çekebilir