Oyunlardaki en korkunç yerler - İçinizi ürpertecek 10 mekan

Alparslan Gürlek 21.05.2021 - 11:23
Oyunlardaki en korkunç yerler dediğimizde aklınıza ne geliyor? Biz aklımıza gelenleri bu yazımızda derledik, buyursunlar efendim!

Korku oyunları geniş bir yelpazeye sahip ve her çeşit halk efsanesi, yerel mit ya da özgün kurgu bu zamana kadar karşımıza çıkıp içimizi ürpertmeyi başardı. Özellikle son yıllarda çeşitliliğin arttığı ve klasiklerden esinlenerek geliştirilen bağımsız oyunlarla beraber, birçok korkunç mekanın içine atlama şansını bulduk. Tabi hepsini bir yazıda ele almak çok mümkün olmasa da, işte karşınızda oyunlardaki en korkunç yerler! Sizi daima diken üstünde tutacak ve gerginliğin doruklarında gezdirecek muhteşem bölüm tasarımlarına gelin birlikte bakalım.

Oyunlardaki en korkunç yerler, mekanlar

Korku oyunları arasında Layers of Fear, Amnesia: Rebirth gibi bölüm tasarımlarıyla ön plana çıkarak yenilikçi yaklaşımlarda bulunan oyunlar da var, sadece görüntü itibari ile korkunç atmosferler yaratıp oyuncuyu içine hapsedenler de. Bu yazımızda hepsinden biraz bahsetmeye çalıştık ancak eminiz ki atladıklarımız da var. Bu nedenle sizler de en korktuğunuz, en gerildiğiniz bölümleri yorumlarda belirterek listemize katkıda bulunabilirsiniz.


10: Amnesia Rebirth - Mağaralar

Amnesia Rebirth Mağarası - Oyunlardaki en korkunç yerler

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru piyasaya sürülen Amnesia: Rebirth, tansiyonu olanlar için oldukça tehlikeli bir korku oyunuydu. Ucuz korkutma tekniklerinden kendisini sakınarak sizi sürekli diken üstünde tuttuğu çeşitli bölgeleri vardı. Bunlar arasında belki de gerginliği en tepeye çıkartan, Cezayir'de bir çölün ortasında içine girmek durumunda kaldığınız mağaraydı. Ortamın karanlığı ve çevre sesleriyle birlikte kesinlikle oyunlardaki en korkunç yerler arasında bulunabilecek bu mağara, birçok gizemi de içerisinde barındırıyordu.


9: Alien Isolation - "The Hive" bölümü

Alien Isolation Hive bölümü - Oyunlardaki en korkunç yerler

Etrafın vıcık vıcık neyden olduğu bilinmeyen garip bir doku ile kaplı olduğu ve yerde içinden ne çıkacağı belli olmayan su birikintilerinin bulunduğu Hive bölümü, Alien Isolation'un gergin dakikalarının yerini iğrenti ve "Ne çıkacak buradan" duygularına bıraktığı bir ortamdı. Zaten her an üzerimize bir şey atlayacak korkusuyla ilerlediğimiz oyunda bir de böyle rahatsız edici görsellerle geliştiricinin bizi dürtmesi, bu haritayı nezdimizde unutulmazlar arasına soktu. Bu yazıda bahsi geçen bütün ortamlar gibi buradan da ziyadesiyle nefret ettik ve aynı zamanda hayran kaldık.


8: Outlast'ın ibadethanesi - Oyunlardaki en korkunç yerler

Outlast Chapel bölümü

Outlast zaten birçok "hastalıklı" bölüm tasarımına sahip ve "Chapel" bunlardan birisi. Özellikle hikayenin akışıyla giren sinematik nedeniyle gerginliğin tırmandığı bu küçük ibadethane, ortasında alev alev yanan bir haç ve etrafına tapınan yaratıklarla birlikte oldukça korkunç bir yapıya sahip. Yine de listenin tepelerine oynamak için... fazla aydınlık. Zamanının ses getiren yapımlarından olan Outlast daha sonrasında birçok oyuna da esin kaynağı olmuştu.


7: The Last of Us - "Pittsburgh Hotel Basement"

Joel ile cesetlerin arasından yüzüp, karanlığın ortasında ilerleyerek gergin ortamı sonuna kadar yaşadığımız "Pittsburgh Hotel Basement" bölümü kesinlikle oyunlardaki en korkunç yerler arasında bulunmalıydı. Tam bu kısımda kendisini parmak uçlarında oynatan oyun gerginlik hissini oyuncuya sonuna kadar yaşatmayı başarıyor. Etraftaki yaratıkların ürkünç sesleri mi? Onlar da bu gerginliğin üstüne çok iyi gidiyor... Hado tarafından yüklenen oynanış videosunu yukarıdan izleyerek gerginliğe siz de ortak olabilirsiniz.


6: F.E.A.R. 2: Project Origin - "Wade Elementary School"

F.E.A.R. serisi başlı başına adrenalin seviyenizi yükselten bir yapımken bu sıradışı okul gerçekten harika tasarlanmış. Çivisi çıkmış bu bölge de sizi diken üstünde tutacak ve Alma'nın sık sık karşınıza çıkması bir an bile sakinleşmenize izin vermeyecek. BulletNG'nin YouTube'da yayınladığı videoyu yukarıdan seyredebilirsiniz. İzlerken oyun sizi ekran karşısında rahatsız edebilir, uyaralım.


5: Layers of Fear - Öngörülemez ev - Oyunlardaki en korkunç yerler

Layers of Fear ev bölümü

Layers of Fear, korku konusunda sanatsal yönden yaklaşan bir yapımdı. Bu nedenle çok rahatsız edici, iğrenme duygusu uyandıran görsel içeriklerden ziyade, şahsına münhasır bir korkutma yöntemi vardı. Bunu genelde çevre tasarımları ile yapar ve biz bir yere girmeden önce "Başımıza bir şey gelecek ama..." diye girerdik. Jumpscare olayının tadında bırakıldığı yapımlardan biriydi ve evin koridorlarından tutun odalarına, her yeri farklı şekilde geriyordu. Zaten arkanızı döndüğünüz anda odaya girdiğiniz kapının artık orada olmadığını görmek bile bazen yetebiliyor... Eğer hala oynamadıysanız, kesinlikle denemeniz gereken korku oyunlarından birisidir. Oyunlardaki en korkunç yerler listemizin 5. sırasına oturmayı da başarmıştır.


4: Silent Hill 2 - Toluca Hapishanesi 

Korku oyunları tarihinin en önemli serilerinden biri olan Silent Hill, ikinci oyunda öyle bir bölgeye ev sahipliği yapıyordu ki, ürkmemek mümkün değildi. Toluca Hapishanesi, her detayıyla oyuncuyu germeye, korkutmaya yönelik tasarlanmıştı ve gerçekten oynayan herkeste derin izler bıraktığını söyleyebiliriz. El feneri sayesinde görebildiğiniz çevre sizi sürekli tehdit ediyor, üzerinde yürüdüğünüz balçık misali zemin ise ayrı rahatsız ediyordu. SourceSpy91 tarafından yüklenen oynanış videosunu hemen üst taraftan seyredebilirsiniz.


3: Resident Evil 7 - Baker Malikanesi - Oyunlardaki en korkunç yerler

Resident Evil 7 Baker Malikanesi

Resident Evil 7'nin çılgın ailesi Baker'ların malikanesi, şüphesiz ki oyunun en korkunç bölümlerinden biriydi. Gerek bölüm tasarımı gerekse çevre sesleri bakımından, ailenin ruh hastası dokusu her yere çok güzel işlenmişti. Birinci şahıs bakış açısı ile soslanan bu leziz yemek oldukça lezzetli ve bir o kadar da korkunçtu. Bu nedenle Baker Malikanesi oyunlardaki en korkunç yerler listelimizin üçüncü sırasına oturmayı başarıyor.


2: Resident Evil Village - House Beneviento

Resident Evil Village House Beneviento - Oyunlardaki en korkunç yerler

Kurt adamlar, vampirler korkunç şeyler olsa da Capcom serinin son oyunu Resident Evil Village ile, bir yandan Silent Hill P.T.'ye saygı duruşunda bulunurken, diğer yandan korku oyunları yapma konusundaki yeteneğini bir kez daha sergiledi. Köklü bir seri olan Resident Evil'ın son oyununda, oyuncuların da çoğunluğunun onaylayacağı gibi en korkunç bölüm kesinlikle House Beneviento oldu. Donna Beneviento ve küçük oyuncak bebeklerinin yanı sıra bölümde karşılaşacağımız çeşitli yaratıklar -spoiler olmasın diye fazla açmıyorum burayı- gerginliği doruklara çıkartıyor. Oyunun aksiyon içermeyen tek bölümü olan House Beneviento kuşkusuz ki ilerleyen dönemde tıpkı Silent Hill P.T.'nin yaptığı gibi birçok korku oyununa esin kaynağı olacak.


1: Tabii ki Silent Hill P.T. - Uçsuz bucaksız koridorlar

Oyunlardaki en korkunç yerler - İçinizi ürpertecek 10 mekan

Silent Hill P.T. oynayıp da korkmadım diyen kimseyi göremezsiniz, varsa da yalan söylüyordur! Uçsuz bucaksız koridorlarda her turda farklı korku olaylarıyla karşılaşıp ne olacağını tam anlamıyla kestiremediğiniz demo, kesinlikle "bölüm tasarımı harikası" bir yapımdı. Japonlar, insanları nasıl korkutacaklarını biliyorlar!

Başta da belirttiğim gibi korku oyunları tarihindeki bütün korkunç bölümleri bir yazıya sığdırmak neredeyse imkansız, ancak bizce en korkunç olanları bu şekilde. Sizler de atladığımızı düşündüğünüz, oldukça korkunç bulduğunuz bölümleri bizler ve diğer okurlarla yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 32
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 02:07
The Evil Within 2 de fotoğraf makineli yaratığın bizi kovaladığı bölüm şurada ki birçok sahneden daha korkunçtur diyebilir..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 18:31
The 11th Hour.. Eski ama korkutucu..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2021 04:06
Sanıyorum ki RE serisi için yapılmış bir liste, nasıl bir kazanımınız var bilmiyorum fakat çok yersiz olmuş.
Bahsedilecek bir sürü bölüm ve yer varken son 3'ün içinde 2tane RE var öyle mi sayın merlin ekibi :)
-Condemned: Criminal Origins
-Manhunt
-Alone in the dark
-The Evil Within
-Alan Wake
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 03:08
Manhunt korku oyunu değildi galiba
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2021 17:20
half life 2 We Don't Go To Ravenholm bu bölüm de korkunç ve ürperticiydi
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 20:25
ilk blood oyunu sene 1997
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 01:04
clock tower adlı oyunun serileri
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2021 16:34
cennet ve cehennem oyununu hatırlayan varmı ? cok eski oyundur ve o ilk cehennemden kaçış bölümünde altıma sıcmıştım korkudan :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunlardaki en korkunç yerler - İçinizi ürpertecek 10 mekan
İlginizi Çekebilir