Phasmophobia Steam ve Twitch'te korku saçıyor

Alparslan Gürlek 15.10.2020 - 12:22
Arkadaşlarınızla iletişim kurarak hayalet avladığınız işbirlikçi korku oyunu Phasmophobia şimdiden Steam ve Twitch üzerinde ilk 10'a girdi.

Arkadaşlarınızla birlikte hayalet avladığınız co-op korku oyunu Phasmophobia Steam ve Twitch üzerinde korku saçan bir bağımsız yapıma dönüştü. Büyük ölçüde içeriği sayesinde ciddi bir popülariteye sahip olan dört kişilik kooperatif korku oyunu özellikle Twitch üzerinde çok izlenen oyunlar arasında bulunuyor.

Phasmophobia: Arkadaşlarınızla hayalet avlama simülasyonu

Phasmophobia sizin ve üç arkadaşınızın bazı kötücül ve korkunç ruhları bulup avladığınız bir hayalet avı oyunu. Gerginlik fazlasıyla var ve her an ekranınızın önüne bir şey fırlayabiliyor, ya da bir şeyler sizin hiç beklemediğiniz bir anda bağırmaya başlayabiliyor. Birleşik Krallık'ta bulunan tek kişilik bir stüdyo olan Kinetic Games bu oyunu Eylül ayında ilk kez erken erişime sürdü.

Ayrıca oyunda VR desteği de var. Tabi kullanmak için biraz çılgın ve fazlasıyla cesur olmanız gerekiyor. Ancak bu özelliği oyunu Twitch izleyicileri için seyir keyfi yüksek bir oyun haline getiriyor. Bu da kısa sürede oyunun canlı yayın platformlarında popüler olmasını sağladı. Biliyorsunuz bugünlerde oyunların popüler olması için eklenen yeni bir kriter daha var: Yayınlarda izlenir mi? Phasmophobia oyun içinde arkadaşlarınızla yön ve konumlara dair iletişim kurmanızı gerektirdiği için eğlenceli anlar yaşamanıza neden oluyor. Bu da yayınların ilgi çekici ve eğlenceli olması demek. Çevredeki sesleri dinleyerek ve arkadaşlarınızla iletişim halinde oynuyorsunuz. Ah evet, hayaletler ile de konuşabiliyorsunuz, hatta bazı çılgın yayıncılar onlarla dalga bile geçiyor.

Phasmophobia Steam ve Twitch'te korku saçıyor

Twitch Tracker'a göre Phasmophobia, yayınlanma tarihi itibariyle Twitch'teki en popüler altıncı oyun. İzleyici sayısı Ekim ayı başlarında 100 bin gibi inanılmaz sayıları gördü. GitHyp'e göre Phasmophobia ise Steam'de en yüksek oyuncu sayısı için altıncı sırada yer alıyor. TikTok'ta Phasmophobia hashtag'inde tam 11,7 milyon görüntülenme var ve bunların da çoğu Twitch kliplerinden.

Hayatımızın en tuhaf yılında piyasaya sürülen birçok bağımsız oyun gibi, Phasmophobia da yayıncılar ve izleyicileri ile tıklandı ve kısa sürede popüler oldu. Tabi bu oyunun diğerlerinden farklı olarak türünün korku olması ve Cadılar Bayramı sezonunda yayınlanmış olması biraz daha oyuna yardımcı olmuş gibi görünüyor. Popüler korku oyunu şu anda Steam üzerinde 23 TL fiyatıyla satılıyor. Ayrıca arayüzünde Türkçe dil desteği de bulunuyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phasmophobia Steam ve Twitch'te korku saçıyor
İlginizi Çekebilir