PlayStation 4 toplulukları ile vedalaşın

Alparslan Gürlek 31.03.2021 - 13:16
PlayStation 4 toplulukları Nisan ayı itibariyle kaldırılacak. Bu nedenle girip sevdiğiniz oyunların toplulukları ile vedalaşmayı unutmayın.

Evet, PlayStation 4 toplulukları ile vedalaşma vakti geldi. Sony, PS4 için topluluklar özelliğinin Nisan ayı itibariyle kaldırılacağını duyurmuştu. Bu, artık ilerleyen dönemde aynı oyunu oynadığınız kullanıcılarla etkileşiminizin büyük ölçüde kısıtlanacağı anlamına geliyor. Ayrıca sevdiğiniz oyunların topluluklarına katılıp, burada o oyunla ilgili tartışmalar, görüşler ya da ekran görüntüleri paylaşamayacaksınız.

PlayStation 4 toplulukları için elveda deme vakti

Sony birkaç hafta önce yaptığı duyuru ile PlayStation 4 toplulukları özelliğinin artık erişilebilir olmayacağını duyurdu. Topluluklar, genellikle oyuncuların birlikte etkileşimde olduğu, sevdiği oyunlar hakkında içerikler paylaştığı bir bölümdü. Bu özellik sayesinde oyuncular sesli sohbet odaları kurarak PC'de Discord'da olduğu gibi bir araya gelip sohbet edebiliyorlardı. Sesli sohbet ve forumlardan alıştığımız özellikleri kullanmamızı sağlayan topluluklar, Nisan ayı itibariyle kullanılabilir olmayacak. Yalnızca mesajlaşma özellikleri platformda kullanılabilir olarak kalacak.

Sony yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

PlayStation 4 toplulukları ile vedalaşın

"PlayStation 4 konsolunuzda Topluluklar özelliğini kullandığınız için teşekkür ederiz. Nisan 2021'den itibaren bu özellik artık desteklenmeyecek ve PS4 konsolunuzda kullanılamayacak. Ancak yine de PS4 konsolunuzda ya da PlayStation App'te bağlı kalabilecek ve mesajlaşma özelliklerinden yararlanabileceksiniz."

Hala PS4 için bazı topluluklar aktif olarak kullanılsa da, genel anlamda bu özellik eski popülerliğini yitirmiş konuda. Yine de Sony'nin aldığı bu kararın arkasında ne olduğunu görmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Bazı ihtimaller, Sony'nin bunu yeni bir özellik ile değiştirecek olabileceğini söylüyor. Ancak bu konuda ne resmi bir duyuru ne de yapılmış bir açıklama var. Yine de PlayStation 4 kullanıcıları için bu özelliğin kaybının önemi hayli büyük. Sony bu konuda bazı tepkiler alsa da kararda henüz bir değişiklik yok. Yapılan açıklamaya göre bugün PlayStation 4 toplulukları özelliğinin son günü. Nisan ayı itibariyle oyuncuların bu özelliği kullanması mümkün olmayacak. Sony ayrıca daha önce PlayStation Store'da TV ve film içerikleri satılmayacağını da duyurmuştu.

Bununla birlikte PS3, PS Vita ve PSP için mağaza desteğinin de fişi çekiliyor. İlgili bağlantıyı aşağıda bulabilirsiniz. Fikir ve görüşlerinizi hemen alt tarafta yer alan yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 17:05
PC master race
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 14:14
Rahmetli Kemal Sunal'ın en meşhur lafıyla cevap vermek istiyorum, sonuna -ler ekleyin.... Şimdi yazmayam yayınlanmaz. Ama siz anladınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 4 toplulukları ile vedalaşın
İlginizi Çekebilir