PlayStation Topluluklar özelliği kaldırılıyor

Alparslan Gürlek 15.03.2021 - 11:48
Sony, hala binlerce kişi tarafından kullanılsa da PlayStation Topluluklar özelliğinin kaldırılacağını duyurdu. Değişiklikler yolda.

Sony, binlerce aktif kullanıcı bulunmasına rağmen PlayStation 4 topluluklar özelliğini kapatıyor. PlayStation üzerinde on binlerce oyuncunun hala kullandığı sosyal etkileşim özelliğinin fişini çekme kararı almışlar. Sony'nin bu kadar önemli bir özelliğin fişini çekmesinin ardında mantıklı bir sebep yatıyor olmalı.

Sony, PlayStation Topluluklar özelliğinin fişini çekiyor

Yaklaşık 8 yılın ardından Sony artık PS4 toplulukları özelliğinin fişini çekme kararı aldı. Topluluklar kısmı, oyuncuların bir araya gelip iletişim kurabildiği, Discord'da olduğu gibi sesli sohbet kurabildiği bir sosyal etkileşim platformuydu. Ekran görüntülerini ve metin mesajlarını paylaşabildiğimiz bu alan PlayStation 4'ten kaldırılıyor. Daha önce oyuncular bu kısmı ayrıntıları tartışmak, belirli görevlerin nasıl geçileceğini öğrenmek, yeni içerikler keşfetmek hatta yeni arkadaşlar bulmak için kullanıyordu. Şimdi ise Sony bu PlayStation Topluluklar özelliğinin fişini çekiyor.

Sony'nin PlayStation Network kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta şu ifadeleri içeriyor:

PlayStation Topluluklar özelliği kaldırılıyor

"PlayStation 4 konsolunuzda Topluluklar özelliğini kullandığınız için teşekkür ederiz. Nisan 2021'den itibaren bu özellik artık desteklenmeyecek ve PS4 konsolunuzda kullanılamayacak. Ancak yine de PS4 konsolunuzda ya da PlayStation App'te bağlı kalabilecek ve mesajlaşma özelliklerinden yararlanabileceksiniz."

Eğer Sony'nin bir şeye ihtiyacı varsa, o da konsolunu satın alıp oynayan oyuncuları birbirine bağlamaktır. Bu göz önüne alındığında gerçekten bunun şaşırtıcı bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şu da bir gerçek ki artık PlayStation Topluluklar özelliği, eskisi kadar popüler değil. Hala resmi Assassin's Creed topluluğu gibi birçok kısım aktif olarak kullanılsa da, genele yayıldığında ortalama oldukça düşüyor.

Bir diğer ihtimal ise Sony'nin bu özelliği başka bir şey ile değiştirecek olması. Fakat böyle bir şey yaşanırsa bile ne kadar geçerli olacağı konusu tartışmaya açık. Zira oyuncular yıllardır kullandıkları ve bulundukları PS4 topluluklarında takım arkadaşları bulup, sevdikleri oyunlar hakkında sohbet edip ekran görüntülerini paylaşabiliyorlardı. Artık bunların hepsi Nisan 2021'de gitmiş olacak. Sony'nin böyle önemli bir özelliği neden kaldırdığı ise öyle görünüyor ki yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Ayrıca PlayStation Store'da artık TV ve film içeriği satılmayacağını da duyurmuşlardı. Peki siz hiç konsolunuzda bu özelliği kullanmış mıydınız? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:
En iyi PlayStation 4 Oyunları

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 23:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 12:17
Sony şu ps5 pro modelini duyur 10 teraflops çok yetersiz kalıyor grafiklerde animasyon oynatan konsol günümüzde artık kabak tadı verdi 2 seneye çıkar 30 teraflops değerinde ultra akıcı bir pro model gerçek nesili görelim çünkü ps5 alışıla gelmiş grafikler sunuyor oyunla bi alakası yok bu işin
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Topluluklar özelliği kaldırılıyor
İlginizi Çekebilir