PlayStation 5 ön siparişleri için kayıtlar alınmaya başlandı

Alparslan Gürlek 27.08.2020 - 13:00
Sony PlayStation 5 için ön sipariş kayıtları alınmaya başlandı. Ancak bizi bu durumdan alıkoyan bazı tatsız pürüzler mevcut.

Sony, PlayStation 5 için konsolun çıkışından önceki son adımı atmış gibi görünüyor. Şirket, konsolu ön sipariş ile alıp ilklerden olmak isteyen kullanıcılar için çevrimiçi kayıtları başlattı. Ancak bizim için pek iyi olmayan haberler var.

Sony PlayStation 5 ön sipariş kayıtları başladı ama...


Sony'nin duyurusuna göre, bu tatil sezonunda "sınırlı sayıda ön sipariş verilebilecek PlayStation 5 konsolu" olacak. Kayıt sistemi, mevcut PlayStation müşterilerinin yaklaşan konsolu sipariş etme şansını yakalama fırsatı olabilir.

Sony'nin SSS sayfasının da belirttiği gibi, kayıt formunun doldurulması, "önceki ilgi alanları ve PlayStation etkinlikleri" temelinde dağıtılan konsolu ön sipariş verebilmek için bir davet almayı garanti etmez. Ayrıca ne yazık ki bu kayıt programına ülkemizden katılmak mümkün değil, tabi Amerika'da yaşayan bir akrabanız ya da dostunuz yoksa.

PlayStation 5 ön siparişleri için kayıtlar alınmaya başlandı

Konsollar yalnızca ABD adreslerine gönderilecek

PlayStation 5'i ön sipariş edebileceğinizi doğrulayan bir davet alsanız bile, ön sipariş edebileceğinizin garantisi yok. Her davet sınırlı bir süre için açık olacak ve PSN kimliği başına yalnızca tek bir konsol ön sipariş etme sınırı var. Bu sınır DualSense kontrolcüsünü ve diğer PS aksesuarlarıyla birlikte tabi. Ayrıca gönderinizi akabilmeniz için bir ABD adresinizin olması gerekiyor. ABD içinde bir adres girmezseniz ön siparişiniz iptal edilecek.

Ayrıca bir davet ile bir PSN kimliği üzerine alabileceğiniz ürünler şöyle:
- 1 Adet PlayStation 5 konsolu ya da PS5 Dijital Sürümü
- 2 DualSense kablosuz kontrolcü
- 2 DualSense şarj istasyonu
- 2 Pulse 3D Kablosuz Kulaklık
- 2 Medya kumandası
- 2 HD Kamera

Ülkemizde bu konsolu eğer davet edilip de ön sipariş ile almak isterseniz, ABD'de yaşamıyorsanız bile orada yaşayan eşe dosta haber salmanız gerekecek. Diğer türlü ülkemize bir gönderim yapmaları söz konusu olmadığından yaptığınız ön sipariş iptal olacak.

Sony garip bir yol haritası izliyor. Fiyatını dahi belirtmediği yeni konsol için ön sipariş kayıtları alıyor, fiyatını bilmediği bir konsolu ön siparişle almak isteyen oyuncular için de ABD adresi şartı koşuyor. Ayrıca henüz ortada bir çıkış tarihi bilgisi de yok. Microsoft ve Sony, inanılmaz yavaş bir şekilde kedi-fare oyunlarına devam ediyor.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2020 20:04
Haydi zenginler pamuk eller cebe
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2020 21:25
Bu nesil konsollar hiç iyi gelmedi yenisi gelsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2020 19:16
2-3 ay daha beklese millet gebermez heralde saçma sapan şeyler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2020 12:42
Hiç acele etmem sorunlu cikarsa sen gor anirtilari hahah ön siparis le alanlarin surat ifadelerini cunku cpvid 19 nedeni ile sorunda olabilir anlattiklarina bakilirsa sinirli diyor neden calisamadilar en iyisi 3 5 ay sonra almak hem fiyat tam oturur hemde sorun cikarsa perisan olmayiz tam yerinde
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2020 17:07
fiyat oturur mu oturmaz mı belli olmaz. Dolar artıcağı için farklı şekilde fiyat oturtabilirler :) ayrıca yıl oldu 2021... Mercedes yeni model otomobilini nasıl sorunsuz çıkartıyosa, 6 ay bekleyip öyle alalım demiyosak mal gibi.... bi zahmet Sony'de yeni modelini sorunsuz çıkarsın artık...
Kalan Karakter: 300 Gönder
ruyaguclu
ruyaguclu 28.08.2020 11:17
bakalım nasıl olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 ön siparişleri için kayıtlar alınmaya başlandı
İlginizi Çekebilir