PlayStation 'deneysel oyunlar' konusunda ısrar ediyor

Alparslan Gürlek 26.04.2021 - 12:12
PlayStation, öyle görünüyor ki satış rekorları kıran oyunların yanı sıra 'deneysel projeler' üzerine de yoğunlaşıyor. Açıklama Herman Hulst'tan geldi.

PlayStation, satış rekorları kıran büyük projelerinin yanı sıra 'deneysel oyunlar' yayınlama konusunda da oldukça ısrarlı görünüyor. Öyle ki şirketin oyun departmanı patronunun yaptığı bir açıklama da doğrudan bu konuyu işaret ediyor. Son haberlere göre giderek satış rekorları kıran oyunlara yönelen platform sahibi, Bungie'den uzman geliştiriciler tarafından kurulan yeni bir stüdyo olan Firewalk'ın orijinal bir çok oyunculu projeye başladığına yönelik şaşırtıcı bir duyuru yaptı.

PlayStation oyun yelpazesini genişletmeyi hedefliyor

PlayStation, geçmiş konsol neslinin büyük kısmını God of War, Horizon Zero Dawn, Ghost of Tsushima gibi hikaye odaklı tek oyunculu oyunlara odaklanarak geçirdi. Ancak PlayStation Studios patronu Herman Hulst, GI.biz'e yaptığı açıklamada yeni fikirlerle gelmeye kararlı olduğunu gösterdi.

Hulst "Yaptığımız oyunların olabildiğince farklı ve çeşitli olduğunu düşünüyorum" dedi. "Ve bu oyunları yapmaya devam edeceğimiz üzerine bahse girebilirsiniz, çünkü bunlar PlayStation stüdyolarında yaptığımız işin kalbi ve ruhu. Ancak aynı zamanda, bu kaliteli deneyimleri yapmaya ve yeni fikirler üretmeye kendimizi adadık."

Çok oyunculu odaklı bir oyun Sony için çıkış yolu olsa da Hulst daha "farklı ve çeşitli" oyunlara yönelmesinin tamamen farklı türler bulmakla ilgili olmadığını belirtiyor.

"Farklı bir başlık listesi oluşturmakla çok ilgilenmiyorum. Aslında, geldikleri şekil ya da biçim benim için farklılaştırılmış, çeşitli ve ayırt edici olmalarından daha az ilgi çekicidir" dedi.

PlayStation 'deneysel oyunlar' konusunda ısrar ediyor
Görsel, Godfall oyununa aittir

"Bizimle ortak yönü olan ekiplerle çalışma eğilimindeyiz, Firewalk takımının hırsı da bunu tam olarak karşılıyor. Aynı zamanda ekibin çok güçlü, özerk ve şiddetli şekilde cüretkar bir takım olduğu gerçeği... Kültürel olarak, bu gerçekten iyi bir eşleşme. Bu yüzden türlere veya oyun modlarına indirgemeye başlamadan önce, daha çok deneyimin farklı ve benzersiz olmasıyla ilgileniyoruz."

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz süreçte SIE CEO'su Jim Ryan yaptığı bir açıklama ile PS5'in çok daha fazla özel oyuna sahip olacağını belirtmişti. Ryan "PlayStation için yüksek kaliteli oyunlara sessizce ama istikrarlı şekilde yatırım yapıyoruz ve PS5 neslinin her zamankinden daha özel yazılımlara sahip olmasını sağlayacağız" demişti. İlgili haberimize de aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 09:54
Gidip 25 yıllık Japan Studio'yu kapatıyorsunuz ve sebebine "Deneysel oyunları Japonya dışında kimse almıyor." diyorsunuz; şimdi de deneysel oyunlar yapmak istiyoruz diyorsunuz. Bu ne şimdi....?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 15:55
Mediamolekül'den çıkma dreams ve kapattığınız ve ileride yokluğunu hissedeceğimiz Japon stüdyoları haricinde ben deneysel bir oyun yapmış stüdyonuzu hatırlamıyorum. Geriye kalan her oyun teması değiştirilmiş birbirine benzer açık dünya oyunlardan oluşuyor.
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 05:51
o kadar haklısın ki, daha Days Gone 2 için bile sabır edemediler ve fişini çektiler, çoğu elindeki küçük firmayı büyük firmalara ekledi, elindeki farklı oyunlar için kalan Japon Studyo kapatıldı, dreams Media Molekul yıllardır sessiz, Nintendoculuk yapacak belli ki, çocuk oyunları...
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 'deneysel oyunlar' konusunda ısrar ediyor
İlginizi Çekebilir