PlayStation Discord ile iş birliğini duyurdu

Ersin Kılıç 4.05.2021 - 12:12
Playstation Discord anlaşması ile birlikte iletişim hizmeti önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren PS kullanıcılarına sunulacak.

Sony yaptığı açıklama ile Playstation Discord iş birliğini resmi olarak duyurdu. Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan açıklamada popüler iletişim hizmeti olan Discord ile önümüzdeki yılın başlarından itibaren sosyal deneyimleri PlayStation’a taşıyacak yeni bir iş birliğine imza atıldığı belirtildi. Bu iş birliğini güçlendirmek adına SIE, H serisi yatırım turunda Discord'a yatırım yaptığını da paylaştı. henüz işleyişin nasıl olacağı bilinmese de 2022 yılının ilk aylarından itibaren bu yatırım ve iş birliği Playstation kullanıcıları için meyvelerini vermeye başlayacak diyebiliriz.

PlayStation Discord iş birliği duyuruldu

PlayStation Discord ile iş birliğini duyurdu

İlk olarak Mayıs 2015'te yayınlanan Discord uygulaması bildiğiniz gibi PC tarafında tek el olmaya doğru ilerliyor. Sesli sohbet özelliği dışında oda oluşturma ve topluluk yönetimi gibi konularda oldukça başarılı özelliklere sahip olan Discord, PC oyuncularının da eli ayağı olmuş durumda. İşte Sony, Playstation tarafında Discord'a yaptığı yatırım ile birlikte bu uygulamayı konsol sahiplerine de sunmayı hedefliyor. Dediğimiz gibi sistemin Playstation konsollarına nasıl entegre edileceği henüz muamma ama yapılan açıklamada bir yıldan kısa bir süre içerisinde bu işleyişin devreye sokulacağı da belirtilmiş.

Yapılan bu açıklama Playstation tarafındaki topluluk açıklamasını da gündeme getirdi. Hatırlayacağınız gibi bir süre öne Sony bir açıklama yapmış ve Topluluk özelliğini konsollardan kaldırdığını duyurmuştu. Bu durum Discord üzerine yapılan yatırım ve planlamanın bir sebebi olarak da düşünülüyor. Diğer taraftan Microsoft firması da bir süre önce Discord'u almak istemiş fakat bu satın alma bir türlü gerçekleşmemişti. Son olarak Discord'un aylık aktif kullanıcı sayısının 150 milyona yakın olduğunu da belirtelim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Discord ile iş birliğini duyurdu
İlginizi Çekebilir