PlayStation, eSpor turnuva platformu Repeat.gg'yi satın alıyor

Alparslan Gürlek 19.07.2022 - 11:24
Sony Interactive Entertainment, eSpor platformu olan Repeat.gg'yi henüz açıklamadıkları bir meblağ karşılığında satın almayı planladığını duyurdu.

Repeag.gg'yi tanımlayacak olursak, eSpor alanını daha erişilebilir kılmak için tasarlanan bir turnuva platformu olduğunu söyleyebiliriz. Fortnite, Call of Duty Warzone, League of Legends, PUBG ve DOTA 2 gibi popüler oyunlar için katılımın ücretsiz olduğu turnuvalar düzenliyor. Şimdi gelen haberler ise PlayStation'un ana şirketi Sony Interactive Entertainment'ın, Repeat.gg'yi henüz açıklamadıkları bir meblağ karşılığında satın almak istediğini ortaya koyuyor.

PlayStation eSpor alanında ilerlemeye devam ediyor

Sony'nin son zamanlardaki stratejileri hem PC oyuncuları hem de eSpor alanına ağırlık vermeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi yeni çıkarttıkları Inzone markası altındaki donanımlar için konuştuklarında da bu donanımların PC eSpor oyuncularına yönelik olarak geliştirildiklerini paylaşmışlardı. Hatta PC oyuncu donanımı alanında sektörün Nike'ı olmak istediklerini belirtmişlerdi.

PlayStation, eSpor turnuva platformu Repeat.gg'yi satın alıyor

GameIndustry.biz ile yapılan bir röportajda SIE'den rekabetçi oyunlar başkan yardımcısı Steven Roberts "PlayStation'da e-spor vizyonumuz her zaman oyuncuların her düzeyde rekabet etmesinin önündeki engelleri yıkmak olmuştur" dedi. Repeat.gg CEO'su Aaron Fletcher da şu yorumu yaptı:

"Repeat.gg girmesi kolay ve milyonlarca oyuncu için ölçeklenebilir yeni turnuva formatları oluşturmak için tasarlandı. PlayStation ekibine katılmakta ve beceri seviyeleri ne olursa olsun oyuncuların keyfini çıkartabilecekleri çeşitli turnuva deneyimlerini geliştirmek için birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz."

Tabi Sony satın alımından sonra oyuncuların aklına hemen turnuvaların sadece PlayStation platformuna döneceği gelmesin. Şirketin geliştirdiği eSpor turnuvaları çoklu platformlarda gerçekleşmeye devam edecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 19:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation, eSpor turnuva platformu Repeat.gg'yi satın alıyor
İlginizi Çekebilir