PlayStation özel oyunları için PC yolu gözüküyor

Alparslan Gürlek 24.02.2021 - 12:11
SIE CEO'su Jim Ryan, verdiği bir röportajda 'birkaç şeyin değiştiğini' söyleyerek PlayStation özel oyunları için PC yolunun gözüktüğü mesajını verdi.

PlayStation, bu baharda Days Gone ile başlayarak PC'ye "tam bir oyun listesi" getirmeyi planlıyor. Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, GQ ile  yaptığı bir röportajda PlayStation IP'lerini daha geniş bir kitleye taşıma fırsatının yanı sıra port sürecinin kolaylığına da gönderme yaparak "PC için oyun yapmak artık oldukça basit bir karar" dedi. Görünen o ki Days Gone ile başlayan bu dalga bazı PS4 özel oyunlarının da PC platformuna gelmesi anlamına geliyor.

PlayStation oyunları yavaş yavaş PC platformuna da gelmeye başlıyor, konsolu olmayanlara iyi haber!

SIE'nin neden şimdi PC platformunu benimsemeye başladığı sorulduğunda ise daha önce oyunlarını bu platforma getirmekte tereddütlü olan Jim Ryan "Sanırım birkaç şey değişti" yanıtını verdi. Günümüzde büyük bütçeli oyunların birden çok platforma aynı anda çıkarak birçok pazarda boy göstermek istemesini düşünürsek, bu tamamen ekonomik bir karar olarak karşımıza çıkacak.

"2021 başlarında, geliştirme stüdyolarımız ve yaptıkları oyunların her zamankinden iyi durumda olduğunu görüyoruz. Özellikle PS4 neslinin ikinci yarısından itibaren stüdyolarımız bazı harika oyunlara imza attı. Bu harika oyunları daha geniş bir kitleye sunma ve oyun geliştirme ekonomisinin farkına varma fırsatımız var, ki bu da her zaman kolay değil. IP'nin kalibresi geliştikçe oyun yapma maliyeti de her döngüde artıyor."

PlayStation özel oyunları için PC yolu gözüküyor

Jim Ryan devamında "Ayrıca -oyunları- konsol dışı platformlarda oyun oynayanların kullanımına sunma kolaylığımız da arttı. Bu yüzden bu karar, bizim için oldukça basit" dedi. Tabi bunun ekonomik bir karar olduğu yönünde gelen ilk izlenimin sebebi ise Nielsen'ın SuperDataResearch'ten geliyor. PlayStation oyunlarından PC'ye gelen ilk modern sürüm olan Horizon Zero Dawn, Ağustos ayında dijital olarak toplamda 716,000 kopya sattı. Bu başarısıyla Sony fark etmiş olacak ki, oyunları iki defa çıkartmak oldukça kârlı. 

Aynı zamanda PlayStation topluluğunun da PC portları için nabzını ölçen Jim Ryan, sonuçtan oldukça memnun. Horizon Zero Dawn için PC portunun başarısından ziyade "PlayStation topluluğunun bu konu hakkında ne düşündüğünü de göz önüne aldık" diyor. Yani insanların konsollarına özel olarak çıkan ve ellerindeki cihazı değerli kılan bazı oyunların başka platformlarda da yayınlanmasına tepkilerini ölçmüşler. Sonuç şunu gösteriyor ki, PlayStation topluluğu için bu bir sorun değil. "Dolayısıyla bu misyonda adımlar atmaya devam edeceğiz" diyen Jim Ryan, daha fazla PS oyunu için PC platformunu işaret ediyor.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 22:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2021 15:42
Boşuna umutlanmayın , yedekleri sahaya sürüyorlar sadece, aslar kulübede oturuyor:))))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 09:44
oyun kalitesi aşağı inmediği müddetçe bir sıkıntı yok. psikolojik acidan pstation kullanirken bir havasi vardi simdi yalan konusmayalım insani özel hissettiren bir tarafi vardi. :)))
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 10:10
Aç bak bakalım önceki çıkan sony oyunu Horizon PC de nasıl gözüküyormuş. Oyun PC ye çıkınca daha iyi halde çıktı kalite olarak. Death Stranding de öyle. Konsoldskinden daha üst seviye kaliteyle çıktı. Çünkü özel dediğin konsolun gücü sınırlı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 12:46
Çok iyi bir haber. Böylece çok daha büyük satışlar elde edilecek.
-------------------
Aynı zamanda konsolu olmayan oyuncular da YouTube dışında bir platformdan oyunları deneyimleme şansına sahip olacak :)
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 10:05
06.14 oğlum çocukmusun sen. Bu ne biçim yorum. PC aşırı pahalıymış. Pahalı çünkü senin 1080p 30 fps veren konsolunla, 1080p 120 fps veren artı 4K desteği veren PC bir mi??
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 06:14
Konsol alıcakları paraları yoksa o oyunu kaldıracak pc alma paraları hiç yoktur. Ps4 fiyatı ile pc kıyaslanamaz pc ler aşırı pahalı ayrıca, stream servisi cevabını hiç verme boşuna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 09:59
PC gelecekse. GOD OF WAR 1-2-3 remastered olarak PC gelsin gerisi çok da nanay yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 20:58
adamlar tüm dünyada lider duruma geçince :) Deli ps5 satıldı.. Şimdide pc sektörünü epicle öne geçmek istiyorlar :D
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 16:03
Steam getiriyorlar oyunlarını illa epic dertleri yok satma dertleri var steamı göz ardı edemezler
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation özel oyunları için PC yolu gözüküyor
İlginizi Çekebilir