Playstation, Savage Game stüdyosunu satın aldı

Ersin Kılıç 29.08.2022 - 12:33
Sony yeni stüdyo alımlarına devam ediyor. Savage Game stüdyosunun yapılan açıklama ile Playstation Studios çatısı altına girdiği duyuruldu.

Sony bildiğiniz gibi Playstation markasını güçlendirmek için bir süredir stüdyo alımlarına devam ediyor. Uzun süredir birlikte çalıştığı birçok firmayı bünyesine katan Sony, aynı zamanda farklı taraflara yönelen firmalarla da elini kuvvetlendirmeye devam ediyor. Playstation Blog sayfasından yapılan açıklamaya göre firma bu sefer de Savage Game stüdyosunu satın aldı. Mobil oyunlar üzerine çalışan firmanın alımından sonra akıllara tabi ki Sony'nin mobil tarafa yönelebileceği ihtimali geliyor. Herman Hulst tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Playstation, Savage Game stüdyosunu bünyesine kattı

Playstation, Savage Game stüdyosunu satın aldı

"Bugün, dünyanın dört bir yanındaki oyuncular tarafından beğenilen en popüler mobil oyunlardan bazılarını yapan ve uzun yıllara dayanan deneyime sahip, son derece yetenekli bir yaratıcı ekip olan Savage Game Studios'u satın almak için kesin bir anlaşmaya vardığımızı duyurduk. Cesur yeni fikirleri korkusuzca keşfetmek amacıyla birkaç yıl önce kuruldular. Kitlemizi genişletmek ve PlayStation'ı her zamankinden daha fazla kişiye ulaştırmak ve onları PlayStation Studios'a katmak için sürekli bir çabanın yanı sıra, yorulmak bilmeyen yenilik tutkularını paylaşıyoruz."

"Savage Game Studios'un CEO'su ve Kurucu Ortağı Michail Katkoff ise "2020'de kurulan, ben ve kurucu ortaklarımız Nadjim Adjir ve Michael McManus tarafından yönetilen Savage Game Studios, çok sayıda başarılı küresel IP'yi kapsayan uzun yıllara dayanan mobil oyun geliştirme deneyimimizden doğdu. Yol gösterici vizyonumuz, denemekten ve risk almaktan ihtiyatla kaçınılmadığı, aksine hevesle kucaklandığı yaratıcı bir alandı. Hepimiz büyük stüdyolarda çalıştık ve bol miktarda kaynağın avantajlarına saygı duysak da, kendi oyunlarımızı yapabilmek için küçük ve çevik kalmak istedik.

'Öyleyse neden?' diye düşünüyor olabilirsiniz, bu anlaşmayı, PlayStation Studios'un liderliğinin en iyi şekilde nasıl çalışabileceğimiz ve başarılı olabileceğimize ilişkin vizyonumuza saygı duyduğuna inandığımız ve onlar da risk almaktan korkmadıkları için yaptık. Tüm bunlara ek olarak, PlayStation'ın muhteşem IP kataloğundan potansiyel olarak faydalanma yeteneği ve yalnızca onların sağlayabileceği türden bir destekten yararlanacağımız gerçeği… Yanıtlaması daha zor olan soru “neden olmasın?” olacaktır.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2022 15:24
Sony almış olmasın. PlayStation bir ürün çünkü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2022 19:57
Bu satın alımların ardından bir şeyler çıkacak. Kara para mı aklıyorsunuz huleeeyn!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 12:53
Savage game stüdyosu nedir ya merdiven altı stüdyoları alıyorlar sonra reklamını yapıyorlar :))
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 17:58
17.07 ne potansiyeli aga? Bu stüdyo mobil oyun yapan bir stüdyo sadece. :))
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 17:07
Stüdyonun potansiyeli varsa yeni bir IP ile canlanabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 16:21
savage games mobil oyun stüdyosu yaaaa bir mobilimiz eksikti playlink tarzı olsa bari
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 14:11
lan neler yapmışlar diye baktım elle tutulur bişi yok sanırım bunlara potansiyel gördüler veya angarya işleri yükleyecekler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation, Savage Game stüdyosunu satın aldı
İlginizi Çekebilir